iOS 14 va fi disponibil din 16 septembrie

iOS 14 va fi disponibil din 16 septembrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 sep 2020

iOS 14, împreună cu sistemele de operare pentru iPad, Apple Watch și Apple TV, vor putea fi instalate de utilizatori încă din această seară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a anunțat în cadrul evenimentului “Time Flies” că iOS 14, iPad OS 14 și cele mai noi versiuni de watchOS și tvOS vor fi disponibile din această seară. De regulă, noile update-uri devin vizibile și pot fi instalate de utilizatori în jurul orei 20.

Anunțul este surprinzător din două puncte de vedere. Pe de o parte, iOS 14 este lansat înaintea noilor iPhone-uri, spre deosebire de anii anteriori, când cele două lansări erau făcute împreună.

Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie CITEȘTE ȘI Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie

Pe de altă parte, Apple încă n-a lansat versiunea GM - ultima versiune de test oferită, de obicei, dezvoltatorilor, înaintea produsului final. Din acest punct de vedere, pare că Apple s-a grăbit să lanseze un update pe care spune că l-a dedicat rezolvării bug-urilor și stabilității sistemului de operare.

Principalele noutăți din iOS 14 sunt widget-urile, care acum pot fi plasate oriunde pe ecranul principal, și App Library, ce va deveni locul unde vor fi listate și grupate automat toate aplicațiile instalate.

Modul picture-in-picture, care era până acum disponibil doar pe iPad, va ajunge, cu această ocazie, și pe iPhone-uri. Acesta permite minimizarea ferestrei de redare pentru a se putea folosi alte aplicații în paralel.

Va exista și o aplicație nouă, numită Translate, care va putea fi folosită pentru a traduce din și în mai multe limbi, dar nu și limba română. În plus, unele dintre aplicațiile Apple, precum Messages, Music și Maps, vor fi îmbunătățite sau vor avea un design nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios 14
ipad os
watchos
tvos
apple