iOS 16 va avea un sistem de livrare rapidă a update-urilor de securitate

iOS 16 va avea un sistem de livrare rapidă a update-urilor de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2022

După instalarea iOS 16, update-urile de securitate pentru iPhone vor putea fi instalate automat, separat de restul update-urilor software, pentru ca viitoarele vulnerabilități să fie reparate mai rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dincolo de identificarea vulnerabilității și crearea unui patch, metoda de livrare este cea care joacă un rol important în instalarea rapidă a codului care rezolvă problemele de securitate ale dispozitivelor mobile și PC-urilor.

Tocmai pentru a grăbi instalarea patch-urilor de securitate, Apple s-a gândit să le separe pe acestea de update-urile sistemului de operare și să le livreze separat, mai rapid și automat.

Acord cu privire la încărcătorul universal pentru telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Acord cu privire la încărcătorul universal pentru telefoanele mobile

În iOS 16, componenta care implementează aceste schimbări se va numi Rapid Security Response și va fi activată în mod implicit imediat după instalarea update-ului.

După activarea acestei opțiuni, instalarea update-urilor de securitate intră pe pilot automat, iar utilizatorul nu mai trebuie să facă nimic în acest sens.

Din acest moment, update-urile de securitate vor fi separate de update-urile obișnuite ale sistemului de operare, fiind livrate și instalate complet automat, imediat după ce sunt create de Apple.

Utilizatorii vor avea opțiunea dezactivării acestei opțiuni, pe care o vor putea găsi în Settings - Automatic Updates - Install System and Data Files.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 16
update
securitate