iOS 16 va oferi suport pentru carduri virtuale

iOS 16 va oferi suport pentru carduri virtuale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iul 2022

Utilizatorii dispozitivelor Apple își vor putea proteja datele cardurilor fizice de riscurile cumpărăturilor online și nu numai folosind carduri virtuale, ce vor fi suportate în următoarea versiune de iOS.

Urmărește-ne și pe Google News

În codul versiunii beta 3 de iOS 16 au fost descoperite informații care arată că varianta finală a sistemului de operare va include suport pentru carduri virtuale, ce vor putea fi folosite în Safari și în Apple Pay pentru cumpărături online și la POS.

Oferite de unele bănci, cardurile virtuale reprezintă o măsură de securitate pentru plăți în general și pentru plăți online în special.

Viitorul Apple Watch robust va avea ecran și baterie mai mari CITEȘTE ȘI Viitorul Apple Watch robust va avea ecran și baterie mai mari

Un card virtual oferă date valide pentru tranzacții, altele decât cele ale cardului fizic, dar temporare. Numărul, data expirării și codul CVC sunt disponibile doar pentru o scurtă perioadă de timp din momentul în care utilizatorul cere folosirea unui card virtual pentru o plată.

Un card virtual poate fi folosit pentru o singură plată. La următoarea plată va fi generat alt card virtual și tot așa.

Suportul pe care iOS îl va oferi înseamnă că utilizatorul nu va trebui să introducă manual la fiecare plată alte date. În schimb, Safari și Apple Pay vor prelua și folosi automat datele cardurilor virtuale, fără ca utilizatorul să aibă nevoie a ști măcar care sunt aceste date.

Utilitatea acestei facilități va depinde, însă, de cât de extins va fi suportul - ce carduri și în ce regiuni vor fi suportate de iOS. Google a anunțat în mai că va oferi o funcție similară și a spus că va suporta cardurile Visa, American Express, Capital One, cu suportul pentru Mastercard urmând să ajungă mai târziu.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 16
carduri virtuale