iPhone 15 ar putea folosi un port USB-C

iPhone 15 ar putea folosi un port USB-C
scris 13 mai 2022

Apple va mai amâna trecerea iPhone-urilor pe USB-C doar până anul viitor, crede cel mai reputat analist.

Analistul chinez Ming-Chi Kuo este convins că Apple va renunța anul viitor la conexiunea proprietară Lightning, pe care o va înlocui cu mult mai răspânditul și mai performantul USB-C.

Astfel, iPhone 15, seria de smartphone-uri pe care Apple urmează să o lanseze în 2023, va fi și prima care folosi USB-C pentru încărcare și transfer de date în loc de Lightning.

VIDEO Pixel 6A va avea chipset Tensor și va costa 450 de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Pixel 6A va avea chipset Tensor și va costa 450 de dolari

Același analist spune că, prin trecerea de la Lightning la USB-C, iPhone 15 va avea de câștigat - atât încărcarea, cât și transferul de date se vor face mai rapid.

Dincolo de asta, utilizatorii vor avea cel mai mult de câștigat, pentru că vor scăpa de încărcătoarele Lightning și vor putea folosi încărcătoarele USB-C, pe care oricum le folosesc și la multe alte dispozitive.

Migrarea iPhone-urilor la USB-C este așteptată de mai mulți ani și pare o chestiune de timp, mai ales în contextul în care o viitoare lege UE va impune USB-C drept standard unic de alimentare, ceea ce lasă Apple cu doar două opțiuni - fie trece la USB-C, fie renunță complet la încărcarea cu fire.

Deja, alte produse Apple au trecut la USB-C, precum anumite modele de tablete iPad și de laptopuri MacBook.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15
usb-c