iPhone-urile viitoare s-ar putea încărca exclusiv wireless

iPhone-urile viitoare s-ar putea încărca exclusiv wireless
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2019

Modelele viitoare de iPhone ar putea fi lipsite de orice fel de port, încărcarea urmând a se face doar wireless.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cea mai recentă informare a analistului chinez Ming-Chi Kuo, cel care prezice an de an cu mare acuratețe planurile Apple, crede că din 2021 Apple va trece la un sistem de încărcare exclusiv wireless a iPhone-urilor.

Așa cum se zvonește deja de ceva vreme, Apple va renunța la portul proprietar, Lightning. Însă, locul acestuia nu va fi luat de USB-C, așa sperau o bună parte a utilizatorilor. De fapt, locul Lightning-ului nu va fi luat de niciun alt port pentru încărcare cu fir.

Portul Lightning nu a lipsit de pe iPhone-urile companiei de când a fost introdus prima oară, în 2013.

Noul MacBook Pro se închide singur CITEȘTE ȘI Noul MacBook Pro se închide singur

Renunțarea Apple la încărcarea cu fire va avea cu siguranță un impact major asupra întregii industrii, de la concurență la producătorii de accesorii, care se vor adapta și vor încerca să profite de această nouă direcție.

Pentru Apple, vânzarea cablurilor va fi înlocuit de vânzarea bazelor pentru încărcarea wireless, care probabil vor fi mai scumpe și vor genera un profit mai mare.

De reținut că renunțarea la alimentarea cu fir nu se va produce anul viitor, când Apple este așteptată să lanseze un iPhone cu un design nou, după trei ani de refolosire a designului de la iPhone X, ci un an mai târziu.

Pentru anul viitor, Kuo crede că Apple va lansa cinci noi smartphone-uri, incluzând aici și un al doilea iPhone SE, cu un ecran de 4,7 inch.

Toate celelalte patru modele ar urma să aibă ecran OLED și 5G, însă dimensiunea ecranului va fi diferită. Nu va lipsi și un model așa-zis ieftin, care va merge pe linia lui iPhone XR.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
wireless