Jack Ma, președinte executiv al Alibaba, se retrage din funcție într-un an

Jack Ma, președinte executiv al Alibaba, se retrage din funcție într-un an
scris 10 sep 2018

Jack Ma, președintele executiv al gigantului chinez de e-commerce Alibaba, se va retrage din funcție în termen de un an a anunțat compania, conform BBC.

Precizarea vine în contextul informațiilor contradictorii care au circulat cu privire la momentul plecării sale, scrie News.ro.

Ma, unul dintre cei mai bogați oameni din China, va preda atribuțiile lui Daniel Zhang, în prezent director executiv al Alibaba, una dintre cele mai valoroase companii din lume, ale cărei acțiuni aproape și-au dublat valoarea anul trecut.

Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania

Zhang va deveni președinte executiv în 10 septembrie 2019, conform anunțului companiei, perioada de un an având ca scop asigurarea unei tranziții line și de succes.

Ma, fost profesor de limba engleză, a co-fondat Alibaba în 1999.

"Profesorii întotdeauna vor ca elevii lor să îi depășească, astfel că un gest responsabil care poate fi făcut pentru mine și pentru companie este să fie lăsați oameni mai tineri și mai talentați să preia pozițiile de conducere", a afirmat el la aniversarea vârstei de 54 de ani.

Ma va rămâne director în board-ul Alibaba până la adunarea generală a acționarilor din 2020.

Ma a anunțat că vrea să revină în domeniul educației.

"Lumea este mare, iar eu sunt încă tânăr, astfel că vreau să încerc lucruri noi", a afirmat Ma, care a precizat că vrea să fie în continuare partener fondator.

viewscnt
Afla mai multe despre
jack ma
alibaba