Japonia limitează deținerile străine la companiile de IT și de telecomunicații, din motive de securitate

Japonia limitează deținerile străine la companiile de IT și de telecomunicații, din motive de securitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2019

Guvernul Japoniei a anunțat luni că va include industriile high-tech pe o listă de afaceri la care deținerile străine la companii japoneze vor fi restricționate, din motive de securitate, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noua regulă, care va intra în vigoare pe 1 august, survine în contextul presiunilor sporite din partea Statelor Unite legate de riscurile de securitate cibernetică și transferurile de tehnologie ale Chinei, transmite Reuters.

Guvernul japonez nu a făcut nicio referire la țările sau companiile ccare vor fi afectate de aplicarea restricțiilor referitoare la deținerile străine la industriile IT și de telecomunicații, scrie News.ro.

Facebook pregătește propria monedă virtuală CITEȘTE ȘI Facebook pregătește propria monedă virtuală

Anunțul a avut loc în aceeași zi în care președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au avut discuții la Tokyo referitoare la comerț și alte probleme.

Statele Unite au avertizat țările să nu utilizeze tehnologie chineză, afirmând că echipamentele Huawei Technologies ar putea folosite de Beijing pentru a spiona Occidentul. China și Huawei au respins cu fermitate acuzațiile.

”Pe baza importanței crescute a asigurării securității cibernetice în ultimii ani, am decis să luăm măsurile necesare, inclusiv adăugarea producției de circuite integrate, pentru a preveni o situație care ar afecta grav securitatea națională a Japoniei”, potrivit unui comunicat al guvernului.

Japonia vrea să prevină o scurgere de tehnologie considerată importantă pentru securitatea națională sau producerea de daune industriei de apărare și tehnologiei.

Noua regulă va fi aplicată unor 20 de sectoare în industria informațiilor și comunicațiilor, potrivit unui comunicat comun al Ministerului de Finanțe. Ministerului Comerțului și Ministerului Comunicațiilor.

Potrivit legii controlului schimburilor externe și comerțului extern, Japonia controlează capitalul în anumite industrii, cum ar fi avioanele, sectoarele legate de energia nucleară și producția de arme.

Legea cere investitorilor străini să raporteze guvernului japonez și să se supună inspecțiilor, în cazul în care cumpără cel puțin 10% din acțiuni la companii japoneze listate la bursă sau achiziționează titluri la firme nelistate.

Dacă guvernul constată nereguli, poate obliga investitorii străini să își modifice sau să își anuleze planurile de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
companii it
telecomunicatii