Mai multe state americane se alătură unui proces antitrust intentat de Texas împotriva Google

Mai multe state americane se alătură unui proces antitrust intentat de Texas împotriva Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Statele americane Alaska, Florida, Montana, Nevada și Puerto Rico s-au alăturat unui proces intentat de Texas împotriva companiei Google, pe care o acuză că încalcă legislația anitrust pentru a-și dezvolta afacerile cu publicitate online, a anunțat procurorul general din Texas, Ken Paxton, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul este unul din cele cinci acțiuni în justiție intentate anul trecut de guvernul federal sau de state împotriva a două mari platforme de tehnologie, Google, parte a grupului Alphabet, și Facebook.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

“Coaliția noastră așteaptă cu nerăbdare să tragă la răspundere Google pentru comportamentul său ilegal și să reformeze practicile Google în viitor. Suntem încrezători că Google va fi obligată să plătească pentru comportamentul său incorect prin intermediul unor penalizări financiare semnificative”, a afirmat Paxton într-un comunicat, scrie News.ro.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Google a cerut tribunalului federal din Texas să mute cazul în California, unde se apără în procese similare. Această solicitare va fi discutată joi.

Procesul acuză Google că încalcă legea prin modul în care domină etapele în procesul de plasare a publicității online. Publisherii se plâng că unul dintre rezultate este faptul că obțin venituri mai mici. Google neagă că ar proceda incorect.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
publicitate online