Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat

Marea Britanie interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Marea Britanie a anunțat că va interzice aplicația TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat, o decizie care urmează măsurilor similare luate de alte țări occidentale, care au interzis aplicația video chineză, din motive de securitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TikTok a devenit tot mai urmărită de către autorități, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicația deținută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în posesia guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale, scrie News.ro

GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54

”Securitatea informațiilor sensibile ale guvernului trebuie să fie pe primul loc, așa că astăzi interzicem această aplicație pe dispozitivele guvernamentale.

Utilizarea altor aplicații de extragere a datelor va fi ținută sub control”, a declarat ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, într-un comunicat.

Guvernul britanic a cerut Centrului Național de Securitate Cibernetică să analizeze potențiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicațiile de social media și riscurile legate de modul în care informațiile sensibile ar putea fi accesate și utilizate.

Statele Unite, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis deja aplicația de pe dispozitivele oficiale.

”Restrângerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent și proporțional, după sfaturile experților noștri în securitate cibernetică”, a spus Dowden.

TikTok a spus că a fost dezamăgit de decizie și a început deja să ia măsuri pentru a proteja în continuare datele utilizatorilor europeni.

”Credem că aceste interdicții s-au bazat pe concepții greșite fundamentale și sunt determinate de o geopolitică mai largă, în care TikTok și milioanele noștri de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
marea britanie