Marea Britanie va adopta măsuri legislative împotriva "conținuturilor periculoase" online

Marea Britanie va adopta măsuri legislative împotriva "conținuturilor periculoase" online
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Guvernul britanic și-a anunțat luni intenția de a adopta măsuri legislative pentru a-i proteja pe utilizatorii de internet impunându-le platformelor online să lupte împotriva "conținuturilor periculoase", sub amenințarea unor 'amenzi grele', relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o "carte albă" publicată în comun, Ministerul de Interne și Ministerul Domeniului Digital își dezvăluie planul de a crea "un organism de reglementare independent" care va trebui să se asigure că firmele online "își respectă responsabilitățile", scrie Agerpres.

Proprietarul Steam și 5 publisheri, acuzați că au împiedicat consumatori inclusiv din România să cumpere jocuri video din alte state UE CITEȘTE ȘI Proprietarul Steam și 5 publisheri, acuzați că au împiedicat consumatori inclusiv din România să cumpere jocuri video din alte state UE

Guvernul vrea să introducă o "datorie de diligență" în materie de protecție a utilizatorilor, care ar implica faptul că platformele online combat "conținuturile violente sau care incită la violență ori la suicid, dezinformarea, hărțuirea cibernetică și documentele necorespunzătoare care sunt accesibile copiilor".

Guvernul promite o reglementare "strictă" în materie de conținuturi care trimit spre "terorism sau pedofilie". Noile reguli se vor aplica "rețelelor de socializare", dar și "site-urilor care găzduiesc fișiere, forumurilor de discuție, serviciilor de mesagerie și motoarelor de căutare".

De asemenea, ar putea fi instaurat un "cod deontologic" împotriva informațiilor false.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
guvern britanic