Măsurile de limitare pentru retrimiterea mesajelor dau rezultate pe WhatsApp

Măsurile de limitare pentru retrimiterea mesajelor dau rezultate pe WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2020

Limitarea forwarding-ului, ca măsură de prevenire a răspândirii informațiilor false, a scăzut rata de retrimitere între utilizatorii WhatsApp cu 70%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza numeroaselor informații false despre coronavirus răspândite prin intermediul WhatsApp, Facebook a decis recent să limiteze drastic opțiunea de retrimitere a unui mesaj primit.

Astfel, utilizatorii mai pot acum da forward unui mesaj care deja s-a propagat semnificativ în cadrul rețelei doar către un singur alt utilizator sau grup. Limita anterioară pentru forwarding era de 5 utilizatori sau grupuri.

Producția de serie a viitoarelor telefoane iPhone - amânată din cauza coronavirusului CITEȘTE ȘI Producția de serie a viitoarelor telefoane iPhone - amânată din cauza coronavirusului

Noua măsură, care a intrat în vigoare la nivel global pe 7 aprilie, a produs deja rezultatele scontate.

Gradul de retrimitere a mesajelor cu rată mare de propagare - cum sunt informațiile false despre coronavirus - a scăzut la nivel global, în săptămânile de după introducerea noii limitări cu 70%.

Asta înseamnă, teoretic, că informațiile false ajung acum doar la 30% din utilizatorii WhatsApp la care ajungeau anterior.

În 2018, WhatsApp decidea, tot din cauza informațiilor false, să limiteze la 5 persoane sau grupuri retrimiterea celor mai circulate mesaje. Această măsură a scăzut rata de forwarding la vremea respectivă cu 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
coronavirus
chat