Meta ar fi sancționat sau concediat zeci de angajați pentru că au intrat în conturile unor utilizatori

Meta ar fi sancționat sau concediat zeci de angajați pentru că au intrat în conturile unor utilizatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a concediat sau a sancționat zeci de angajați în cursul anului trecut pentru compromiterea conturilor unor utilizatori, relatează CNBC, care citează un articol apărut în „The Wall Street Journal”. În unele cazuri, potrivit WSJ, persoane care lucrau pentru Allied Universal, o companie de securitate cu care colaborează Meta, au acceptat mită de la hackeri pentru a prelua controlul asupra conturilor unor utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea ar fi fost posibilă prin intermediul unui instrument intern cunoscut sub numele de Oops, o prescurtare pentru Online Operations, destinat utilizării în cazuri speciale, potrivit WSJ.

ASF anunță amenzi. Pe listă nume mari, ca Euroins, Asirom, Eurolife, Groupama CITEȘTE ȘI ASF anunță amenzi. Pe listă nume mari, ca Euroins, Asirom, Eurolife, Groupama

Unii dintre cei concediați erau subcontractori de la Allied Universal, o firmă care asigură securitatea pentru instalațiile Meta, care primiseră acces la instrumentele interne ale angajaților companiei, scrie News.ro.

De multe ori, utilizatorii care s-au trezit că au conturile de Facebook blocate nu au reușit să-și recupereze accesul prin mijloacele consacrate, cum ar fi contactarea directă a Facebook. Unii au recurs la căutarea unor surse externe care au contacte în cadrul Meta și care au fost dispuse să deblocheze conturile pentru ei.

Chiar sistemul Oops a permis restabilirea accesului individual la contul de drept al titularilor. Mecanismul există încă din primii ani de funcțiomnare a Facebook, fiind un mijloc prin care angajații pot ajuta utilizatorii pe care îi cunosc și care și-au uitat parolele sau e-mailurile sau ale căror conturi au fost preluate de hackeri.

Concedierile sau măsurile disciplinare de la Meta au survenit ca urmare a unei anchete interne.

Meta și Allied Universal nu au răspuns deocamdată la solicitările de a face comentarii în legătură cu aceste dezvăluiri, precizează CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
concedieri