Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, obligată să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari pentru încălcarea brevetelor

Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, obligată să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari pentru încălcarea brevetelor
scris 22 sep 2022

Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, a fost obligată să plătească daune în valoare de 174,5 milioane de dolari către Voxer, o aplicație care îl acuză pe gigantul tehnologic că și-a încălcat brevetele, scrie AFP.

Un juriu din Texas a stabilit că Meta a copiat brevetele de mesagerie walkie-talkie în funcțiile sale de streaming live pe Facebook Live și Instagram Live, scrie News.ro.

Spectrul crizei frânează dezvoltarea pieței IT din România. Cererea de proiecte noi scade cu până la 20% în ultima parte a anului CITEȘTE ȘI Spectrul crizei frânează dezvoltarea pieței IT din România. Cererea de proiecte noi scade cu până la 20% în ultima parte a anului

Procesul a fost deschis la Austin săptămâna trecută.

Meta intenționează să facă recurs, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. "Credem că dovezile prezentate la proces arată că Meta nu a încălcat brevetele Voxer", a spus el.

Voxer a lansat procese în 2020, susținând că grupul californian și-a folosit tehnologia patentată după eșecul unei încercări de colaborare între cele două companii în 2012.

Aplicația mobilă permite "transmiterea comunicațiilor audio și video imediat", potrivit reclamației, chiar și în condiții precare de rețea și chiar dacă destinatarul nu este disponibil.

Voxer spune că a fost contactat de Facebook la scurt timp după lansarea serviciului său în 2011, ceea ce a fost un "succes imediat".

Start-up-ul ar fi furnizat apoi detaliile tehnologiilor sale rețelei de socializare, dar "întâlnirile nu au dus la un acord", detaliază avocații săi.

"Facebook l-a identificat pe Voxer drept un concurent, chiar dacă nu avea instrumente video sau audio live în acel moment", se arată în plângere.

"Facebook a revocat accesul lui Voxer la elemente cheie ale platformei și a lansat Facebook Live în 2015 și apoi Instagram Live în 2016. Ambele produse includ tehnologii Voxer și îi încalcă brevetele", se arată în plângere.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram