Meta îmbunătățește criptarea folosită de Facebook Messenger

Meta îmbunătățește criptarea folosită de Facebook Messenger
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2023

Criptarea implementată în Facebook Messenger încă de anul trecut cuprinde acum și alte elemente, dincolo de textul scris, precum emoji-uri, reacții și poze de profil.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Meta continuă să lucreze la criptarea comunicațiilor realizate cu Facebook Messenger, pe care a început să o testeze în luna august a anului trecut.

Dacă, inițial, doar textul era criptat end-to-end, celelalte caracteristici fiind indisponibile când se activa această facilitate, acum sunt cuprinse în procesul de criptare și alte elemente.

WhatsApp își lansează aplicația nativă de macOS în beta public CITEȘTE ȘI WhatsApp își lansează aplicația nativă de macOS în beta public

Printre altele, sunt acum criptate imaginile de profil, reacțiile, emoji-urile, previzualizările generate pentru link-uri și chiar temele alese pentru fereastra de chat.

Totodată, Meta spune că a crescut numărul utilizatorilor care pot testa criptarea E2E înainte de lansarea oficială, deși nu se știe exact câți utilizatori au acces la aceasta.

În prezent, criptarea este opțională și trebuie activată manual din meniul de configurare al serviciului. Când se folosește criptarea, conținutul care nu poate fi criptate devine indisponibil în chat-uri.

Când va finaliza lucrul la criptarea comunicațiilor din Facebook Messenger, Meta va activa în mod implicit această facilitate, astfel că toate chat-urile vor fi criptate automat, fără a fi necesară intervenția utilizatorului.

Criptarea E2E securizează discuțiile, care nu pot fi descifrate fără cheia de criptare de către terți. Nici măcar Meta nu poate procesa discuțiile intermediate de propriile servere.

Și celelalte aplicații Meta dispun de tehnologii de criptare în diverse forme. WhatsApp este cea mai avansată, având criptarea E2E activată în mod implicit de mulți ani. Instagram permite doar activarea punctuală și manuală a criptării pentru conversații individuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
criptare
e2ee
facebook
messenger