Microsoft a cumpărat patru producători de jocuri

Microsoft a cumpărat patru producători de jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2018

Microsoft a anunțat în cadrul conferinței susținute la debutul celui mai important târg anual de jocuri, E3, că a achiziționat nu mai puțin de patru studiouri care produc jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut de Phil Spencer, șeful diviziei Xbox, iar cele patru studiouri sunt Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs și Compulsion Games.

Dintre cele patru, Playground Games este cel mai cunoscut, acesta aflându-se în spatele serie de jocuri cu mașini de curse Forza, fiind totodată și unul dintre cei mai vechi parteneri Microsoft.

Microsoft încearcă să devină echivalentul Netflix în industria jocurilor, în drumul către o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Microsoft încearcă să devină echivalentul Netflix în industria jocurilor, în drumul către o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari

Microsoft a profitat de ocazie pentru a anunța și un nou joc din serie, intitulat Forza Horizon 4.

Toate cele patru studiouri de jocuri vor fi grupate sub brandul Microsoft Studios, brand care include deja producători precum 343 Industries, care a creat seria Halo, sau echipa din spatele jocului Minecraft, pe care Microsoft l-a cumpărat în urmă cu patru ani pentru 2,5 miliarde de dolari.

Achizițiile celor de la Microsoft au ca scop întărirea serviciului de Xbox Game Pass, prin care Microsoft încearcă să ofere cât mai mult conținut exclusiv în lupta cu rivalul Sony.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox
jocuri