Microsoft a lansat Windows 11 pentru PC-urile nesuportate. Din greșeală

Microsoft a lansat Windows 11 pentru PC-urile nesuportate. Din greșeală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iun 2022

Cea mai recentă versiune de test a sistemului de operare Windows 11 a putut fi instalată și pe PC-uri considerate incompatibile, după ce Microsoft a uitat să activeze limitările de rigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea Release Preview a update-ului de Windows 11 22H2 (pentru lansare oficială în a doua jumătate a acestui an), livrat de Microsoft pe canalul Windows Insider săptămâna aceasta, a putut fi instalată pe PC-uri nesuportate.

Concret, utilizatorii au putut instala cea mai recentă versiune de Windows 11 pe PC-uri vechi, cu Windows 10 și procesare pe care Microsoft refuză să le mai suporte.

Facebook a renunțat la dezvoltarea unui ceas smart la care lucra de doi ani CITEȘTE ȘI Facebook a renunțat la dezvoltarea unui ceas smart la care lucra de doi ani

Cu foarte puține excepții, Windows 11 necesită procesoare Intel Coffee Lake din a opta generație și AMD Zen 2 sau mai noi. Microsoft nu permite instalarea Windows 11 pe milioane și milioane de PC-uri cu procesoare mai vechi.

Oficial, compania americană spune că limitarea vine din motive de securitate, însă, istoric, nu este prima oară când încearcă să forțeze utilizatorii să-și cumpere un PC nou pentru a folosi cea mai recentă versiune de Windows.

Microsoft a spus că a realizat greșeala și că o investighează în prezent. Rămâne de văzut dacă cei care au instalat versiunea de Preview pentru Windows 11 pe PC-uri nesuportate vor fi trecuți la versiunea finală când aceasta va fi disponibilă sau dacă Microsoft le va oferi altă soluție pentru a merge mai departe.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
pc