Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, își închide divizia de jocuri

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, își închide divizia de jocuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2022

Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a anunțat că își va închide divizia de jocuri, SberGames, din cauza restricțiilor externe aplicate dezvoltatorilor ruși, deoarece sancțiunile occidentale obligă compania să își restrângă activitățile în sectoarele din afara sectorului bancar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sberbank și-a dezvoltat afacerile non-financiare, cum ar fi comerțul electronic, tehnologia și serviciile cloud, în încercarea de a combate scăderea marjelor și, deși își menține prezența în mai multe alte sectoare, eforturile sale pe segmentul jocurilor vor fi oprite, scrie News.ro.

Mohammad Murad, nemulțumit de construcțiile din stațiuni: Ați făcut din Mamaia un cartier de oraș. Ați distrus Năvodariul. Este o mafie imobiliară și cunosc foarte bine cine este în spatele ei! El a concesionat recent Doftana CITEȘTE ȘI Mohammad Murad, nemulțumit de construcțiile din stațiuni: Ați făcut din Mamaia un cartier de oraș. Ați distrus Năvodariul. Este o mafie imobiliară și cunosc foarte bine cine este în spatele ei! El a concesionat recent Doftana

”Din cauza restricțiilor externe pentru dezvoltatorii ruși de pe piața globală, Sber a luat decizia de a-și închide activitatea de jocuri”, a spus Sberbank într-un comunicat.

La începutul lunii mai, cotidianul Kommersant a citat o sursă care a spus că SberGames ar putea fi nevoită să se închidă, deoarece s-a confruntat cu dificultăți în distribuirea jocurilor sale, Apple și google, divizie a grupului Alphabet, limitând accesul la magazinele lor de aplicații.

”SberGames încetează să mai angajeze noi angajați și să lanseze noi proiecte. Este planificat ca unii angajați ai SberGames să se mute să lucreze în alte departamente ale băncii și din ecosistemul companiei”, a spus Sberbank.

Sberbank, lovită de sancțiunile Statelor Unite și Regatului Unit și pierderea accesului la sistemul global de plăți SWIFT, a părăsit majoritatea piețelor sale europene și a fost forțată să plătească niște datorii în dolari în ruble, deoarece Occidentul vizează instituțiile cheie ale Rusiei din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
sbergames
jocuri