Microsoft afirmă că excluderea “Fortnite” din App Store va afecta afacerile sale cu jocuri

Microsoft afirmă că excluderea “Fortnite” din App Store va afecta afacerile sale cu jocuri
scris 24 aug 2020

Microsoft a afirmat, într-un document depus în justiție, că excluderea jocului “Fortnite” din App Store va leza afacerile cu jocuri ale sale și ale altor dezvoltatori de jocuri, transmite Reuters.

Înregistrarea documentului a survenit în contextul unei dispute dintre Apple și compania Epic Games, deținătoarea jocului “Fortnite”. Apple a exclus jocurile Epic din App Store, după ce producătorul de jocuri a încălcat regulile referitoare la plăți în cadrul App Store, arată news.ro.

Potrivit Epic, Apple a avertizat că îi va bloca accesul la instrumentele necesare pentru a menține “Unreal Engine”, software pe care mulți dezvoltatori de jocuri îl licențiază pentru a crea o grafică mai bună.

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung CITEȘTE ȘI FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Microsoft a afirmat în document că măsura luată de Apple va afecta cel puțin unul dintre jocurile sale, numit “Forza Street”, care utilizează motorul respectiv pentru versiunea iOS a jocului.

Kevin Gammill, director general pentru experiențe de dezvoltare de jocuri la Microsoft, a spus că Microsoft are o licență ”la nivel de întreprindere” pentru Unreal Engine și că măsura Apple va împiedica atât Microsoft cât și pe alți dezvoltatori de jocuri să facă jocuri cu tehnologie destinată computerelor Mac și iPhone-urilor.

”Dacă Unreal Engine nu poate susține jocuri pentru iOS sau macOS, Microsoft va trebui să opteze între abandonarea clienților săi și a clienților potențiali pentru platformele iOS și macOS și alegerea unui motor de jocuri diferit, atunci când se pregătește pentru dezvoltarea jocurilor noi”, a scris Gammill.

Nicholas Penwarden, vicepreședinte pentru energie la Epic, a afirmat duminică, într-un document înregistrat în justiție, că mulți utilizatori ai Unreal Engine, inclusiv cel puțin o firmă de proiectare în domeniul auto, au contactat compania, exprimând îngrijorări legate de faptul că proiectele sale vor fi perturbate.

Epic încearcă să obțină un ordin judecătoresc pentru opri blocarea conturilor sale de dezvoltator de către Apple.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy Note 20

Apple a afirmat că va inversa decizia dacă Epic va înregistra o versiune a “Fortnite” care respetă regulile sale referitoare la plăți.

Vineri, Apple a afirmat într-un document înregistrat în instanță că Epic a decis în mod unilateral să nu respecte regulile sale, după ce le-a respectat timp de peste un deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple
fortnite