Microsoft ar putea cumpăra TikTok

Microsoft ar putea cumpăra TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2020

Aflat sub o imensă presiune din partea autorităților americane, producătorul ByteDance s-ar putea mulțumi, în cele din urmă, cu vânzarea TikTok.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft se află în negocieri cu ByteDance pentru cumpărarea rețelei sociale TikTok, susțin surse credibile citate de The New York Times și Bloomberg.

Informația despre tranzacția surpriză vine la doar câteva ore după ce s-a aflat că administrația Trump urmează să semneze un ordin prin care să oblige producătorul ByteDance să renunțe la a mai fi proprietarul produsului și să-l vândă unei companii americane.

Apple depășește Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume CITEȘTE ȘI Apple depășește Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume

Decizia președintelui ar fi urmarea unei investigații a instituțiilor americane de securitate, care au evaluat pericolul pe care îl reprezintă rețeaua socială. Statele Unite sunt îngrijorate de nivelul de acces pe care China, prin intermediul TikTok, l-ar dobândi la datele cetățenilor americani.

Tot pe masa președintelui american s-ar afla și un ordin prin care TikTok ar urma să fie blocată complet, pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

În acest context, vânzarea TikTok nu mai pare o mare surpriză. Numele cumpătorului, în schimb, este. Mai previzibil ar fi fost să de vorbească de Facebook sau Google, în loc de Microsoft.

Pe de altă parte, spre deosebire de Apple, Amazon, Google și Facebook, care sunt vizate de investigații antitrust, Microsoft a scăpat, deocamdată, atenției.

Valoarea tranzacției este așteptată să fie una mare. Investitorii americani evaluează TikTok la 50 de miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult decât veniturile preconizate pentru acest an al companiei. Rămâne de văzut în ce măsură presiunea autorităților va influența prețul tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
microsoft