Microsoft dezvoltă un dispozitiv de streaming pentru serviciul său de gaming în sistem cloud asemănător Netflix

Microsoft dezvoltă un dispozitiv de streaming pentru serviciul său de gaming în sistem cloud asemănător Netflix
scris vineri, 16:52

Microsoft dezvoltă un dispozitiv de streaming care se va conecta la televizoare, pentru serviciul său de gaming în sistem cloud asemănător Netflix, transmite CNBC.

Compania mizează că viitorul jocurilor video va fi un model bazat pe abonament, în care oamenii plătesc o anumită sumă de bani în fiecare lună pentru a avea acces la o multitudine de titluri, scrie News.ro.

Serviciul său Xbox Game Pass face exact acest lucru, oferind acces la o bibliotecă de jocuri dezvoltată atât în ​​interior, cât și de studiouri terțe.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Descărcările sunt în mare parte digitale, dar anul trecut a fost adăugat un sistem de streaming, Microsoft lansând public Xbox Cloud Gaming. Funcția este un fel de ”Netflix pentru jocuri”, permițând jucătorilor să joace jocuri găzduite pe servere la distanță și apoi transmise utilizatorilor pe internet.

O serie de alte companii au lansat servicii similare de streaming de jocuri, inclusiv Google, cu Stadia, și Amazon, cu Luna.

Acum, Microsoft își propune să-și plaseze produsul de jocuri cloud pe alte platforme. În aprilie, a început lansarea Xbox Cloud Gaming către unii utilizatori prin intermediul unui browser web pe iPhone, iPad și PC (Microsoft nu a putut lansa o aplicație mobilă adecvată pentru jocurile cloud pe dispozitivele Apple din cauza unei dispute privind politicile din App Store).

Iar joi, compania a anunțat că dorește să extindă serviciul și la televizoare. O modalitate prin care intenționează să facă acest lucru este prin parteneriate cu producătorii, pentru a adăuga jocuri cloud la televizoarele inteligente.

Dar Microsoft dezvoltă și dispozitive de streaming pe care utilizatorii le pot conecta la televizor sau la monitorul computerului pentru a transmite jocuri din cloud. Compania nu a explicat cum ar putea arăta aceste dispozitive, deși amintește de Amazon TV Fire și de dongle-urile Google Chromecast, ambele acceptând acum jocurile cloud.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În plus, Microsoft spune că lucrează cu operatori de telefonie mobilă precum Telstra din Australia pentru a oferi noi modele de abonament Xbox. De asemenea, extinde jocurile cloud în patru țări noi - Australia, Brazilia, Mexic și Japonia, iar la sfârșitul acestui an și își propune să lanseze public versiunea bazată pe browser a software-ului către toți membrii abonamentului Xbox Game Pass Ultimate de 15 USD pe lună, în următoarele săptămâni.

Microsoft a declarat că intenționează să adauge jocuri cloud la noua sa consolă Xbox Series X, lansată în noiembrie anul trecut pentru a concura cu Sony PlayStation 5. În următoarele câteva săptămâni, compania va actualiza și serverele care alimentează serviciul său de jocuri cloud de la vechea sa Xbox

Microsoft concurează agresiv cu Sony când vine vorba de jocuri, dar adoptă o strategie diferită față de compania japoneză. În timp ce Sony este cunoscută pentru exclusivitățile blockbuster care pot fi redate doar pe o consolă PlayStation, Microsoft se concentrează pe încorporarea serviciilor sale Xbox pe mai multe platforme, inclusiv pe dispozitive mobile și PC-uri.

Microsoft și-a intensificat investițiile în jocuri, cumpărând studioul emblematic Bethesda pentru 7,5 miliarde de dolari, în cea mai mare achiziție de până acum legată de jocuri video.

Compania organizează duminică un eveniment comun cu Bethesda, ca parte a conferinței de jocuri E3, pentru a prezenta noi jocuri, fanii speculând că vor dezvălui câteva detalii despre un joc de sci-fi foarte așteptat, numit Starfield.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
streaming