Microsoft este acuzată că una vorbește și alta face în ceea ce privește tehnologiile de supraveghere

Microsoft este acuzată că una vorbește și alta face în ceea ce privește tehnologiile de supraveghere
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2019

Activiștii pentru protejarea intimității susțin că, în timp ce ține prelegeri despre etică și drepturile omului, Microsoft dezvoltă și finanțează tehnologii de supraveghere bazate pe recunoașterea facială, profitând inclusiv de pe urma regimurilor autoritare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivel de PR, spre deosebire de Google sau Amazon, Microsoft este una din companiile care au susținut în mai multe rânduri că recunoașterea facială trebuie folosită cu transparență și că este nevoie de reglementări legislative în această zonă.

Pe de altă parte, gigantul american finanțează AnyVision, o companie din Israel a cărei tehnologie este folosită pentru supravegherea populației palestiniene. Divizia de capital a Microsoft, M12, a participat în luna iunie la o rundă de investiții în valoare de 78 de milioane de dolari pe care a primit-o AnyVision.

Aceeași companie furnizează soluții de supraveghere către Rusia, unde ar fi folosite pentru urmărirea persoanelor care se opun regimului actual.

Facebook dă în judecată doi dezvoltatori de aplicații pentru fraudă cu reclame CITEȘTE ȘI Facebook dă în judecată doi dezvoltatori de aplicații pentru fraudă cu reclame

Shankar Narayan, directorul proiectului Tehnologie și Libertate din cadrul ACLU (American Civil Liberties Union), spune că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu oficialii Microsoft, aceștia s-au arătat receptivi ideii de a nu se folosi recunoașterea facială oriunde și în orice scop, însă declarațiile nu au fost urmate de vreo acțiune concretă.

Din contră, spune Narayan, nu ar trebui să surprindă pe nimeni discrepanța dintre declarațiile și acțiunile publice ale Microsoft, care nu face excepție de la politica în care scopul scuză mijloacele ale majorității companiilor de tehnologie.

Aceeași ipocrizie este evidentă și în declarațiile oficiale ale israelienilor de la AnyVision, care au răspuns la interpelările presei pe această temă spunând că știu că au o responsabilitate mare legată de cei care ajung să-i folosească tehnologiile de supraveghere.

Startup-ul AnyVision, care a fost lansat în urmă cu doi ani și promite recunoaștere facială cu un nivel de acuratețe de 99%, are legături cu armata și spionajul Israelian, avându-l în consiliul director pe fost director Mossad, Tamir Pardo, și fiind condusă de fostul șef al Departamentului de Securitate al Ministerului de Apărare, Amir Kain.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
recunoastere faciala
supraveghere