Microsoft lansează aplicația Office

Microsoft lansează aplicația Office
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2018

Microsoft a anunțat o nouă aplicație pentru utilizatorii individuali și companiile care-i folosesc suita de birou, numită pur și simplu Office.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua aplicație este, în fapt, o portare pe PC-uri a experienței oferite până acum prin intermediul site-ului office.com, site pe care, conform Microsoft, peste 40% din utilizatorii suitei sale îl foloseau pentru a-și accesa documentele.

La fel ca site-ul office.com, aplicația Office pentru Windows 10 va constitui un hub central pentru documentele și aplicațiile office dezvoltate de Microsoft. Din aceasta se vor putea deschide direct documentele dorite, indiferent că este vorba de un tabel sau o prezentare.

Toate documentele office vor fi organizate în noua aplicație indiferent de tipul lor și de programul cu care se face editarea, ordonate cronologic, cu cele mai recent accesate fișiere la început.

Există și o proeminentă funcție căutare, care va facilita găsirea unor documente mai vechi. În afară de documente, aceasta poate fi folosită pentru găsirea contactelor sau a site-urilor partenere.

Facebook se apară după ce a fost acuzată că a permis unor companii să acceseze mesajele private ale utilizatorilor săi CITEȘTE ȘI Facebook se apară după ce a fost acuzată că a permis unor companii să acceseze mesajele private ale utilizatorilor săi

Companiile o vor putea personaliza cu propriul branding și vor putea, de asemenea, integra aplicațiile de business customizate pe care le folosesc.

Interfața și experiența oferită sunt asemănătoare în mare măsură suitei rivale de la Google, care folosește ca hub central pentru toate fișierele utilizatorilor aplicația online Drive.

În acest moment, aplicația Office este disponibilă celor înscriși în programul de testare Windows Insider, urmând să fie în curând lansată pentru toți utilizatorii de Windows 10. Aceasta va fi gratuită și disponibilă pentru toate versiunile suitei Office 365.

Noua soluție Office va lua locul aplicației My Office prin intermediul unei actualizări automate de sistem și va fi disponibilă alternativ în Microsoft Store, magazinul oficial de aplicații din Windows 10.

Din vara lui 2019, aplicația Office va fi preinstalată pe toate dispozitivele vândute cu Windows 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
office