Microsoft lansează Defender, o soluție de securitate cu o funcționalitate neclară

Microsoft lansează Defender, o soluție de securitate cu o funcționalitate neclară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2022

Defender, cel mai nou produs de securitate Microsoft, este parțial un produs de securitate, parțial un panou de control, cu o funcționalitate limitată ce variază în funcție de platformă și care este disponibil pe bază de abonament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft a anunțat Defender, o aplicație de securitate multi-platformă, ce funcționează (diferit) pe Windows, macOS, Android iOS și iPadOS. Microsoft Defender este un produs diferit de Windows Defender.

Disponibilă pentru abonații Microsoft 365 Personal și Family, noua aplicație are o funcționalitate diferită în funcție de platforma pe care rulează, neputând fi caracterizată drept un produs clasic de securitate.

Microsoft lansează update-uri de securitate defectuoase și reapară cu mare întârziere vulnerabilitățile, acuză experții CITEȘTE ȘI Microsoft lansează update-uri de securitate defectuoase și reapară cu mare întârziere vulnerabilitățile, acuză experții

Pe Windows, noul Defender este doar un panou de control, care afișează informații despre alte produse de securitate instalate, precum Norton, McAfee și celelalte. Nu are o funcție de securitate proprie, care să motiveze utilizatorul să o instaleze.

Aproximativ același lucru este valabil și pe iOS/iPadOS, unde antivirușii nu sunt acceptați. Există doar câteva protecții anti-phishing, în rest funcționalitatea aplicației limitându-se în a emite alerte pentru alte dispozitive ale utilizatorului.

Android este singura platformă pe care Defender oferă funcții de antivirus, alături de un instrument pentru scanarea și descoperirea aplicațiilor periculoase, care este, oricum, redundant, ceva similar fiind deja integrat de Google în sistemul de operare.

Cu noul produs, Microsoft încearcă să ofere un plus de valoare/motivație pentru plata abonamentelor Microsoft 365, însă, Defender are o funcționalitate modestă în cel mai bun caz, care cu greu îi poate justifica existența.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
defender
securitate