Microsoft lansează un nou sistem de operare: Windows 10 S

Microsoft lansează un nou sistem de operare: Windows 10 S
scris 2 mai 2017

Microsoft a anunțat astăzi o nouă versiune de Windows, menită să concureze cu Chrome OS al celor de la Google.

Deși nu există la ora aceasta pe zona de mobile, Microsoft deține încă peste 90% din piața sistemelor de operare pentru PC-uri. Singura amenințare viitoare poate veni din partea Google, iar pentru a preîntâmpina eventuale surprize neplăcute, Microsoft reacționează rapid la Chrome OS.

Microsoft lansează Windows 10 S, o versiune simplificată de Windows 10. Aceasta este gândită pentru PC-urile ieftine și, în special, pentru zona de educație, acolo unde Chrome OS este din ce în ce mai popular.

PC-urile cu Windows 10 S vor putea instala aplicații doar din magazinul de dedicat al celor de la Microsoft, Windows Store. Cu alte cuvinte, nu va putea fi descărcat și rulat orice program de pe internet.

Dubai a devenit primul oraș din lume care are propriul font Microsoft CITEȘTE ȘI Dubai a devenit primul oraș din lume care are propriul font Microsoft

Asta nu înseamnă că nu vor putea fi folosite aplicațiile tradiționale pentru desktop. Însă, dezvoltatorii vor trebui să le înregimenteze în Windows Store dacă doresc să fie prezenți pe Windows 10 S.

O altă caracteristică care reiese din simplificarea realizată de Microsoft la nivelul sistemului de operare vizează timpii de pornire ai PC-urilor care folosesc Windows 10 S. Astfel, conform celor de la Microsoft, sistemul se va iniția în 15 secunde.

Windows 10 S va fi disponibil din vară și va costa 189 de dolari. Acesta va fi gratuit pentru școlile care folosesc Windows 10 Pro și include o licență pentru Office 365 Education. De asemenea, cei care vor cumpăra un PC cu Windows 10 S, vor putea face upgrade, contracost, la Windows 10 Pro pentru a putea instala aplicații și din afara Windows Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10 s