Microsoft obține în justiția americană protecție pentru e-mailurile clienților stocate în afara SUA

Microsoft obține în justiția americană protecție pentru e-mailurile clienților stocate în afara SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Grupul Microsoft nu poate fi obligat să predea autorităților americane e-mailuri ale clienților stocate în în Irlanda, în cadrul unei investigații legate de droguri, potrivit deciziei unei curți de apel din New York care poate influența securitatea datelor în întraga industrie IT din SUA, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de joi inversează o altă decizie, din 2014, potrivit căreia Microsoft ar fi trebuit să predea mesajele unui suspect de trafic de droguri. Compania a argumentat că acest fapt ar fi declanșat solicitări la nivel global din partea unor țări, pentru predarea de dovezi stocate în SUA, arată news.ro.

Autoritățile guvernamentale americane consideră pe de altă parte că decizia va crea o ambiguitate legislativă care va fi exploatată de escroci, hackeri și traficanți de droguri.

Hackerul român Guccifer, care a spart și email-ul familiei Bush, a pledat vinovat în SUA și riscă doi ani de închisoare CITEȘTE ȘI Hackerul român Guccifer, care a spart și email-ul familiei Bush, a pledat vinovat în SUA și riscă doi ani de închisoare

Legea nu permite instanțelor să impună furnizorilor de servicii din SUA confiscarea e-mailurilor clienților stocate pe servere străine, a scris judecătorul Susan Carney, de la curtea de apel din New York.

Guvernul își analizează opțiunile a declarat Peter Carr, purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
email