Microsoft oferă furnizorului român de soluții elearning Ascendia servicii gratuite de 120.000 dolari pe an pentru dezvoltarea platformei Dacobots

Microsoft oferă furnizorului român de soluții elearning Ascendia servicii gratuite de 120.000 dolari pe an pentru dezvoltarea platformei Dacobots
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iul 2017

Furnizorul român de software educațional Ascendia, fondat și controlat de frații Cosmin și Alex Mălureanu, a anunțat că portalul său de elearing Dacobots a fost acceptat în programul Microsoft BizSpark Plus, dedicat startup-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin intemediul programului, Dacobots va beneficia timp de 2 ani de susținere în încorporarea de tehnologii tip inteligență artificială (Microsoft Cognitive Services) în structura portalului și de un credit de 120.000 dolari pe an, pentru folosirea serviciilor disponibile pe platforma de cloud Microsoft Azure .

“Primul pas spre adăugarea A.I. în portal a fost făcut. Am lansat pe Dacobots un avatar educațional (Didris) ce poate interacționa cu utilizatorii direct în limba engleză. Didris poate fi adăugată și pe Facebook, Skype sau mai nou, Slack. Acum ea nu este izolată în platforma Dacobots, ci poate fi adăugată și în alte platforme. În timp, acest nou tip de avatar educational se va putea adapta fiecărui copil în parte și va fi în stare să recomande un parcurs de învățare eficient”, a declarat, într-un comunicat, Alex Mălureanu.

Play, numărul 2 pe piața de telefonie mobilă din Polonia, vrea să atragă 1,23 miliarde euro prin listarea pe bursa de la Varșovia CITEȘTE ȘI Play, numărul 2 pe piața de telefonie mobilă din Polonia, vrea să atragă 1,23 miliarde euro prin listarea pe bursa de la Varșovia

Dacobots se adresează copiilor cu vârsta între 4 și 12 ani și conține peste 130 jocuri educaționale grupate în categorii ca știință, matematică, sănătate, limbă, istorie și artă.

Lansat în 2015, programul Microsoft Bizspark Plus reprezintă un kit de servicii de cloud, software și instrumente special create pentru startup-uri. Programul oferă companiilor selectate din domeniul tehnologiei un credit de folosire a serviciilor platformei de cloud Azure în valoare totală de 120.000 dolari pe an, acces la echipe de dezvoltare și susținere în promovarea la nivel internațional a produselor dezvoltate.

Ascendia activează pe piața locală din anul 2007, dezvoltând conținut digital pentru școlari și preșcolari, platforme de training și conținut pentru companii și proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul educației prin mijloace digitale.

Compania, care deține, din 2014, portalul eLearning.ro, a dezvoltat peste 8.000 de module interactive de elearning pentru companii multinaționale și ministere ale educației din 9 țări.

Ascendia (ASC) s-a listat pe segmetul AeRO al Bursei de Valori București în vara anului trecut, la un preț de 9,1 lei/acțiune. Cea mai recentă tranzacție cu titlurile companiei a fost efectuată pe 30 iunie, la un preț de 9,22 lei/unitate, ce conferă Ascendia o valoare de piață de 13,3 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ascendia
dacobots
elearning
microsoft
bizspark plus
program