Mihai Pohonțu, fost vicepreședinte Samsung, este noul CEO al Amber, cel mai mare studio de gaming independent din România

Mihai Pohonțu, fost vicepreședinte Samsung, este noul CEO al Amber, cel mai mare studio de gaming independent din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2017

Amber anunță numirea lui Mihai Pohonțu în funcția de Chief Executive Officer (CEO) al companiei. În trecut, Mihai Pohonțu a ocupat poziția de vicepreședinte pentru platforme emergente în cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem puternic dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei.

Înainte de Samsung, Mihai Pohonțu a condus departamentul Product Operations din cadrul Disney Interactive și a ocupat poziția de vicepreședinte și General Manager of Central Development Services al Electronic Arts. În România, a fondat si condus biroul local al Electronic Arts.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Amber este o agenție de servicii creative, gradual diversificată printr-un set complet de discipline esențiale pentru dezvoltarea de jocuri: programare, artă, design, producție, asigurarea calității și managementul de comunitate”, a precizat Mihai Pohonțu, CEO al Amber. “Cu experiența rezultată din livrarea proiectelor dezvoltate în ultimii patru ani, Amber va continua să ofere servicii premium industriilor creative. Sunt onorat să lucrez cu colegi atât de talentați și să conduc strategia companiei în următoarea sa etapă de dezvoltare”.

Amber a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro, cel mai bun rezultat de până acum al companiei. Cifra reprezintă o creștere de 62,5% față de cea raportată în 2015. Creșterea se datorează proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV și pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD.

De asemenea, numărul angajaților a crescut cu 67%, de la 168 în 2016 la 280, în prezent. 

Samsung Romania: În acest vor fi vândute în România peste 4,5 milioane de telefoane inteligente. Noul model S8 va depăși vânzările modelului precedent CITEȘTE ȘI Samsung Romania: În acest vor fi vândute în România peste 4,5 milioane de telefoane inteligente. Noul model S8 va depăși vânzările modelului precedent

Dragoș Hâncu, fondator și General Manager al Amber, a precizat: “Creșterea pe care Amber a avut-o în 2016 a consolidat statutul său ca cel mai important studio independent românesc iar acest lucru ne impulsionează să devenim și mai buni. Astfel, numirea lui Mihai Pohonțu ca CEO va fi, cu siguranță, un pas major înainte pentru Amber, urmând ca în viitorul apropiat să accesăm noi piețe și să oferim noi soluții de dezvoltare partenerilor noștri.”

Înființat în 2013, Amber are o experiență vastă în dezvoltarea de strategii de lansare paralele, deployment pe mai multe platforme, optimizare a experienței utilizatorilor, sisteme de monitorizare pentru jocuri freemium, data science și live operations, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de software ce include livrare de produs final, co-dezvoltare, conversie de platforme și servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Scopely, Kixeye, Glu, Kabam, Paradox și Gumi. În 2016, Amber a lucrat la dezvoltarea unor jocuri precum Disney Dream Treats, Dear Leader, Inside Out și Cinderella Free Fall. Amber are sediul central în București și branșe în San Francisco și Los Angeles, California.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai pohontu
amber
samsung