Mozilla a cumpărat Pocket

Mozilla a cumpărat Pocket
scris 28 feb 2017

Mozilla, producătorul browser-ului web Firefox, a anunțat că a cumpărat serviciul de conținut Pocket.

Pocket a fost cunoscut la începuturi sub numele Read it Later și era o extensie care permitea utilizatorilor de Firefox sau Chrome să salveze diverse articole, pe care aceștia le considerau interesante, pentru a le putea citi mai târziu.

Read it Later a evoluat în Pocket și s-a transformat dintr-o extensie de browser într-un serviciu complet, care include aplicații pentru toate platformele importante, fiind deosebit de util pe dispozitivele mobile.

Pocket nu salvează doar link-uri către articole, precum un serviciu de bookmarking, ci întreg conținutul. Astfel, utilizatorul poate citi articolele salvate în Pocket și atunci când nu are acces la internet.

VIDEO Sony a lansat un proiector care transformă orice suprafață într-un touchscreen CITEȘTE ȘI VIDEO Sony a lansat un proiector care transformă orice suprafață într-un touchscreen

În ultimii ani, Pocket a atras investiții de peste 14 milioane de dolari și a dezvoltat un model de business în care monetizarea se face prin promovarea de articole. În plus, Pocket a devenit un instrument care descoperă și recomandă articole interesante utilizatorilor, pe baza preferințelor arătate de aceștia de-a lungul utilizării serviciului.

Cu cei peste 10 milioane de utilizatori lunari pe care îi are, Pocket este pentru Mozilla o poartă către zona de mobile, acolo unde compania nu a reușit să atragă un număr important de utilizatori cu produsele sale.

Pocket, cu echipa sa formată din 25 de oameni, va continua să funcționeze independent. Cele două companii nu au comunicat detaliile financiare ale achiziției.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
pocket