Mozilla critică Meta pentru lipsa măsurilor de combatere a dezinformărilor prin WhatsApp

Mozilla critică Meta pentru lipsa măsurilor de combatere a dezinformărilor prin WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2024

Meta nu face suficient pentru a combate dezinformările realizate prin WhatsApp, cea mai folosită aplicație de comunicare la nivel global, susține Mozilla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul browser-ului Firefox a criticat aspru Meta pentru pasivitatea cu care tratează dezinformările derulate prin intermediul WhatsApp.

Acesta spune că, în vreme ce alte platforme sociale, inclusiv Facebook și Instagram, și-au luat angajamentul de a proteja integritatea numeroaselor alegeri ce au loc anul acesta, WhatsApp a tăcut.

FOTO Comisia Europeană deschide o anchetă și amenință să suspende chiar începând de joi TikTok Lite CITEȘTE ȘI FOTO Comisia Europeană deschide o anchetă și amenință să suspende chiar începând de joi TikTok Lite

„Aproape 90% din măsurile de siguranță promise de Meta înainte de aceste alegeri se concentrează pe Facebook și Instagram", a declarat Odanga Madung, cercetător senior la Mozilla, axat pe alegeri și integritatea platformei”, care se întreabă de ce lipsește WhatsApp din discuție.

Asta în condițiile în care se cunoaște faptul că WhatsApp nu a fost deloc scutită de răspândirea informațiilor false, acestea având chiar repercusiuni grave în India, unde mai mulți oameni au murit.

Din 2016, Facebook a făcut 95 de anunțuri legate de alegeri, în vreme ce WhatsApp doar 14, spune Mozilla, care cere aplicației folosite de peste două miliarde de oameni să ia măsuri concrete.

Patru miliarde de oameni, aproximativ jumătate din populația lumii, este așteptată să voteze anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
meta
dezinformări
whatsapp