Mozilla lansează un serviciu de protejare a identității prin ascunderea adresei de e-mail

Mozilla lansează un serviciu de protejare a identității prin ascunderea adresei de e-mail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2021

Firefox Relay permite utilizatorilor să folosească alias-uri în locul propriei adrese de e-mail pentru a-și ascunde identitatea și a evita spam-ul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Mozilla anunță Firefox Relay, un serviciu de aliasuri pentru e-mail, ce pot fi folosite în locul adresei personale pentru crearea conturilor online, înscrierea la newslettere și în alte activități online unde există suspiciunea că adresa de e-mail ar putea ajunge să fie folosită și în alte scopuri.

Firefox Relay va avea o versiune gratuită și una care va costa, cel puțin în primă fază, un dolar pe lună.

FOTO Motorola anunță moto g200 5G, un smartphone care promite un raport preț-calitate atrăgător CITEȘTE ȘI FOTO Motorola anunță moto g200 5G, un smartphone care promite un raport preț-calitate atrăgător

Utilizatorii care folosesc versiunea gratuită vor putea crea 5 aliasuri pe care să le folosească cum cred de cuviință.

Versiunea disponibilă pe bază de abonament va oferi un număr nelimitat de aliasuri, un subdomeniu propriu (de genul yourdomain.mozmail.com), o limită de 150kb pentru atașamente și un panou de control de unde pot fi gestionate aliasurile.

Firefox Relay va funcționa și în alte browsere, nu doar în Firefox, însă este necesară instalarea unei extensii dedicate. Aceasta va facilita crearea aliasurilor atunci când se vizitează un site unde este necesară crearea unui cont pe baza unei adrese de e-mail.

Evitând să folosească adresa personală de e-mail cu ajutorul aliasurilor, utilizatorul își poate ascunde identitatea și poate evita să fie urmărit online. În acest fel, utilizatorul poate scăpa inclusiv de potențialul spam la care poate fi supus.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
alias
e-mail