Mozilla va lansa o versiune contra cost de Firefox

Mozilla va lansa o versiune contra cost de Firefox
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2019

Firefox va avea în curând o versiune care va include facilități suplimentare, dar pentru care utilizatorii vor trebui să plătească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul Mozilla, Chris Beard, a făcut cunoscut faptul că undeva în toamna acestui an va fi lansată o versiune diferită de Firefox, care va include funcții pe care varianta actuală nu le are și care va fi disponibilă pe bază de abonament lunar.

Nici cei de la Mozilla nu știu la ora actuală exact ce funcții va include Firefox în variantă plătită, însă se pare că printre acestea se vor afla un VPN și un serviciu de stocare online.

Șeful companiei a dat asigurări că versiunea actuală de Firefox nu va suferi modificări și că nu vor exista cazuri în care funcțiile acesteia să fie mutate către varianta disponibilă pe bază de abonament.

Utilizatorii de iPhone și iPad vor vedea exact unde au fost urmăriți de aplicații CITEȘTE ȘI Utilizatorii de iPhone și iPad vor vedea exact unde au fost urmăriți de aplicații

Chiar și cu aceste asigurări, este greu de crezut că focusul Mozilla nu se va muta către varianta Premium, ceea ce ar putea afecta dezvoltarea versiunii standard.

Mozilla are în prezent două surse de finanțare, însă vrea să creeze o a treia sursă și să le balanseze pe toate trei. Mozilla face bani în prezent din căutările web și din conținutul sponsorizat în cadrul serviciului Pocket, serviciu pe care l-a achiziționat în februarie 2017.

Peste 90% din veniturile companiei vin din căutare, în special din deal-ul pe care Mozilla îl are cu Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
vpn
stocare