Musk amână relansarea Twitter după frenezia conturilor false

Musk amână relansarea Twitter după frenezia conturilor false
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2022

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a amânat relansarea serviciului de abonament plătit al platformei, după ce la prima încercare s-a înregistrat un val jenant de conturi false care au speriat agenții de publicitate, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Amânarea relansării Blue Verified până pe 29 noiembrie pentru a mă asigura că este solidă ca piatra", a scris Musk pe Twitter, amânând cu două săptămâni noua sa relansare, promisă inițial pentru marți, scrie News.ro.

Listarea Hidroelectrica – cel mai probabil în trimestrul 2 al anului viitor. Ofertă publică cu zgomot CITEȘTE ȘI Listarea Hidroelectrica – cel mai probabil în trimestrul 2 al anului viitor. Ofertă publică cu zgomot

Conturi false cu aspect autentic au proliferat pe site-ul pe care Musk l-a cumpărat pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii trecute, aruncând planurile sale în haos.

Acest lucru a forțat Twitter săptămâna trecută să suspende noul sistem de bifare plătit și să reintroducă o insignă gri "oficială" pe conturile aparținând unor personalități publice și unor întreprinderi importante.

Într-o încercare aparentă de a evita repetarea problemei, Musk a scris pe Twitter că, în noua versiune, "schimbarea numelui verificat va duce la pierderea mărcii de verificare până când numele va fi confirmat de Twitter pentru a respecta Termenii de serviciu".

În versiunea inițială de reînnoire, utilizatorii din SUA puteau plăti opt dolari pentru marca de verificare și erau lăsați liberi să își schimbe numele conturilor și să se dea drept conturi existente. Revizuirea Twitter de către Musk fusese deja subiectul unor critici dure după ce acesta a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei și a văzut că marii agenți de publicitate au suspendat achizițiile de publicitate pe fondul haosului.

Concedierile din această săptămână au continuat la platformă, un inginer senior fiind concediat printr-un tweet de Musk, după ce acesta a pus la îndoială noile sale politici. 

Presa americană a relatat că aproximativ o duzină de angajați au fost concediați în ultimele zile, după ce au contestat în mod deschis procesul decizional al lui Musk, care s-a autointitulat un "absolutist al libertății de exprimare".

Musk a schimbat radical cultura companiei de când a preluat-o la 27 octombrie. 

El a renunțat la o politică foarte populară de lucru de acasă, a impus un program de lucru prelungit și a centralizat autoritatea în jurul unui mic grup de confidenți, inclusiv avocatul său personal. 

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk