Vodafone a reluat după 2 ani negocierile cu proprietarul UPC România, acum este vizată o achiziție de active

Vodafone a reluat după 2 ani negocierile cu proprietarul UPC România, acum este vizată o achiziție de active
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 feb 2018

Grupul britanic din telecomunicații Vodafone, al doilea mare jucător pe piața românească de telefonie mobilă, negociază achiziția unor active deținute în Europa de operatorul american de servicii prin cablu Liberty Global, proprietarul UPC România. Activele vizate sunt cele din regiuni din Europa unde Vodafone este deja prezent, nefiind indicat exact care sunt cele propuse spre cumpărare. În Europa centrală și estică, cele două companii sunt prezente amândouă pe mai multe piețe, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

 

Discuțiile sunt în fază incipientă.

Digi rostogolește datorii de 163 milioane de euro CITEȘTE ȘI Digi rostogolește datorii de 163 milioane de euro

Noile negocieri survin la circa 2 ani după ce Vodafone a anunțat încheierea fără rezultat a unor discuții similare cu proprietarul UPC România, ce vizau atunci, potrivit surselor din piață, inclusiv un parteneriat pentru crearea unei companii de telefonie, internet și televiziune evaluată la peste 130 miliarde dolari.

Atunci, ca și acum, Vodafone a exclus categoric o eventuală fuziune cu Liberty Global.

“Nu există nicio certitudine cu privire la încheierea unei tranzacții și nici în ceea ce privește termenii, data sau forma acesteia”, a precizat Vodafone.

Informațiile au fost comunicate oficial după ce Financial Times a scris pe această temă.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de venituri și numărul de clienți, după Orange. La finele anului trecut, Vodafone România avea 9,94 milioane de clienți, în creștere cu peste 5% comparativ cu anul 2016.

De celaltă parte, UPC România, printre principalii operatori locali de telecomunicații prin cablu, a raportat o creștere de 5% a numărului de clienți după primele 9 luni ale anului trecut, la 1,32 milioane, avans susținut și de achiziția unui operator român de talie redusă.

UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global. În decembrie anul trecut, compania americană și-a vândut divizia UPC Austria către filiala locală a Deutsche Telekom pentru 1,9 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
liberty global
upc
negocieri
active