Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi

Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi
scris 18 iul 2017

Netflix și-a impresionat acționarii, din nou, cu rezultate peste așteptări în al doilea trimestru al anului.

Cel mai mare serviciu de streaming, Netflix, a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2017, anunțând că a înregistrat venituri de 2,785 de miliarde de dolari.

Profiturile companiei au crescut și ele la 66 de milioane de dolari, cu aproximativ 50% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Google Maps primește o facilitate deosebit de utilă: graficul de timp pentru trasee CITEȘTE ȘI Google Maps primește o facilitate deosebit de utilă: graficul de timp pentru trasee

Și mai importantă, pentru strategia actuală a celor de la Netflix, este creșterea mult peste așteptări a numărului de abonați noi. Compania americană a atras 5,2 milioane de abonați noi, deși estimările proprii vorbeau de câștigarea a 3,2 milioane de abonați.

Cea mai mare parte a creșterii numărului de abonați vine de la nivel global, unde s-au înregistrat 4,1 milioane de abonați noi. Restul, 1,1 milioane, sunt din Statele Unite.

Prioritatea Netflix în acest moment este creșterea numărului de abonați. Pentru asta, compania investește masiv în conținut original (de aici și disproporția foarte mare dintre venituri și profit).

Musk avertizează asupra pericolelor dezvoltării necontrolate a inteligenței artificale: este posibil un război între oameni și roboți! CITEȘTE ȘI Musk avertizează asupra pericolelor dezvoltării necontrolate a inteligenței artificale: este posibil un război între oameni și roboți!

În scrisoarea către investitori se arată că, în trimestrul al doilea, au fost lansate 14 sezoane noi pentru diverse seriale originale și 9 filme originale, alături de alte categorii de video, precum documentare, seriale pentru copii etc.

În aceeași scrisoare se arată că Netflix va continua pe această linie, cu investiții masive în crearea de conținut original pentru atragerea unui număr cât mai mare de abonați.

Publicarea rezultatelor financiare a atras entuziasmul investitorilor, valoarea acțiunilor companiei crescând cu 10 procente la câteva ore după anunț. Acțiunile Netflix se situează acum la maximul istoric, având o valoare de 178 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
streaming