Netflix oferă suport HDR pentru Windows 10

Netflix oferă suport HDR pentru Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 dec 2017

Utilizatorii sistemului de operare Windows 10, care au și un PC suficient de puternic la dispoziție, pot vedea acum conținutul HDR de pe Netflix.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu largul concurs al celor de la Microsoft, utilizatorii care accesează Netflix de pe un PC care folosește Windows 10 pot să beneficieze de claritatea și contrastul pe care conținutul disponibil în format HDR le oferă în comparație cu formatul video clasic.

Prin cea mai recentă actualizare majoră de Windows 10, Fall Creators Update, Microsoft a făcut schimbările necesare, atât la nivel de sistem de operare, cât și de browser, pentru ca Netflix să poată activa suportul necesar.

Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit CITEȘTE ȘI Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit

Evident că, pentru a se bucura de filmele și serialele disponibile pe Netflix în format HDR, sistemele trebuie să îndeplinească anumite condiții. Prima și cea mai evidentă este existența unui monitor ori televizor capabil să redea conținutul HDR.

Apoi, pe partea de hardware, este necesar un procesor Intel din cea de-a șaptea generație, numită Kaby Lake. De asemenea, trebuie să existe o placa grafică Nvidia din generațiile 900 sau 1000.

Singurele programe capabile să redea conținutul HDR de pe Netflix sunt, fie aplicația oficială pentru Windows 10, fie browser-ul Edge al celor de la Microsoft. Niciun alt browser nu este compatibil la ora actuală.

Netflix se laudă în prezent cu peste 200 de ore de conținut în format HDR, incluzând aici seriale precum Star Trek Discovery, Mindhunter și Stranger Things sau blockbuster-ul Bright, cu Will Smith, care se lansează chiar astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
hdr
windows 10