Netopia a intermediat 1,2 milioane de plăți la 6 luni, cu peste 30% mai mult față de iunie 2014

Netopia a intermediat 1,2 milioane de plăți la 6 luni, cu peste 30% mai mult față de iunie 2014
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 iul 2015
Procesatorul de tranzacții online cu cardul Netopia mobilPay a intermediat în primele șase luni ale acestui an 1,2 milioane de plăți, în urcare cu peste 30% față de perioada similară a anului 2014, a anunțat compania.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Circa 25% din totalul tranzacțiilor au fost realizate de pe telefoane și tablete, se arată într-un comunicat al Netopia mobilPay remis Profit. Conform datelor companiei, și valoarea totală a plăților intermediate a urcat cu peste 70% față de primul semestru al lui 2014, ajungând, la finalul lui iunie, la 65 milioane euro. 

În ceea ce privește suma medie cheltuită la o tranzacție online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, față de 180 lei, valoarea medie pe anul 2014. 

Cele mai mari plăți procesate de companie în prima jumătate a lui 2015 au fost pentru achiziții de servicii și produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depășit 10.000 euro. 

Printre acestea s-au numărat bilete de avion și pachete de vacanță în destinații exotice, destinații îndepărtate pentru luna de miere, dar și motbilier sau produse IT&C.

Paltforma mobilPay a atras, în primele 6 luni ale anului, peste 300 de comercianți noi, din arii diverse, de la turism la retail sau servicii. 
Plățile online realizate de pe telefoane inteligente (smartphone), prin portofelul digital mobilPay Wallet, au consemnat un avans de 300% față de primul semestru al lui 2014, în timp ce valoarea lor a urcat cu 20%.

Aceste plăți au fost impulsionate de introducerea opțiunii de achiziție online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda și Cluj-Napoca și de introduderea, în premieră, a opțiunii de plată cu portofelul digital într-un hipermarket, la Cora de pe Șoseaua Alexandriei, dar și în lanțul de restaurante Chopstix din Capitală. 

De curând, românii își pot achita rapid, prin mobilPay Wallet, și taxa de pod de la Fetești sau amenzile de circulație.
Lansată în martie 2013, aplicația mobilPay Wallet este disponibilă pentru telefoane inteligente cu sisteme de operare iOS și Android. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store și poate fi utilizată pentru pentru achitarea facturilor la utilități, reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurante sau pentru produse și servicii furnizate de comercianții parteneri.

În ceea ce privește tranzacțiile cu moneda virtuală Bitcoin intermediate prin platforma mobilPay, acestea se realizează de cel puțin 2-3 ori pe zi, suma medie achitată echivalând valoarea de 100 euro. 

Cele mai multe plăți cu Bitcoin au vizat produse IT&C. Până în prezent, cea mai mare tranzacție cu Bitcoin procesată de companie a valorat echivalentul a 2.500 euro și a fost achitată pentru produse IT.
 
Firma Netopia a fost înființată în anul 2003 de Antonio Eram, care deține 100% din părțile sociale, conform datelor Registrului Comerțului..
 
Anul trecut, afacerile Netopia au crescut cu 21,4% față 2013, la 26.65 milioane de lei, iar profitul net a urcat de la 48.130 lei în 2013 la 295.440 lei în 2014.
viewscnt
Afla mai multe despre
netopia
plati
online