NewTech Academy lansează cursuri IT pentru copii și adolescenți

NewTech Academy lansează cursuri IT pentru copii și adolescenți
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 oct 2023

Centrul de excelență în educația tehnologică NewTech Academy își extinde portofoliul, începând cu luna decembrie, prin lansarea unor cursuri IT dedicate copiilor și adolescenților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani pot urma un curs de Scratch, un limbaj de programare și o platformă online dezvoltată special pentru copii. Cursul se va desfășura on-line, pe Zoom, cu o durată de 8 săptămâni, cu trainer calificat, în grupuri restrânse, fiecare lecție fiind centrată pe proiecte practice. Copiii construiesc jocuri, animații și povești, învățând conceptele fundamentale ale codării în limbajul Scratch, având astfel ocazia să cunoască colegi cu interese similare, să dezvolte relații sociale de calitate și să se pregătească pentru oportunitățile viitoare în tehnologie și informatică. Fără a fi nevoie de cunoștințe prealabile în programare, copiii vor învăța să creeze animații și povești digitale, folosind blocuri de cod vizual, toate acestea într-un mediu sigur și stimulant. Pe parcursul cursului, își vor dezvolta abilitățile logice și de rezolvare a problemelor, iar prin studierea bazelor IT într-un mediu vizual și interactiv, cursanții capătă încredere și curiozitate de a învăța alte limbaje mai avansate.

Tot din data de 1 decembrie, NewTech Academy lansează și cursul de IT Python & Pygame, dedicat adolescenților cu vârste între 14 și 17 ani. Cu o durată de 6 luni, acesta este un curs practic, online, pe Zoom, cu trainer specializat, ce pune accent pe aplicarea practică a conceptelor, încurajând învățarea prin exerciții și proiecte concrete. Cursanții vor învăța concepte avansate ale limbajului Python, urmând să aibă o bază foarte solidă în programare, dar și game development în Pygame. Înțelegerea profundă a unui limbaj de programare modern le va oferi oportunități către o varietate de cariere în domeniul dezvoltării software și game development.

“Suntem convinși că noi, echipa NewTech Academy, venim cu soluția ideală în întâmpinarea unei nevoi acute a celor mai mulți parinți din România.  Oferim o alternativă copiilor de a îmbina pasiunea lor de a petrece timp în interacțiunea cu tehnologia și a acumula, totodată, cunoștințe care să îi ajute în viitor.

Exită studii care demonstreaza că, în prezent, copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec, în medie 7,5 ore în fața ecranului în scopuri de divertisment în fiecare zi. Practic, pe parcursul unui an, înseamnă un total de 114 zile întregi petrecute în fața ecranului în scop recreativ. Este o realitate a zilelor noastre, care poate fi transformată într-o mare oportunitate, devenind creatori activi în lumea digitală, nu doar consumatori”, a declarat Lavinia Chican, fondator și partener NewTech Academy.

NewTech Academy răspunde unor nevoi imperative ale pieței de muncă din România, peste 70% dintre absolvenți și-au găsit imediat un job pe noua specializare dobândită, cei mai mulți în companii internaționale de tehnologie sau continuă ca traineri în cadrul Academiei. Portofoliul de programe educaționale cuprinde cursuri de Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni), UI/UX Designer (6 luni), Excel (8 săptămâni), toate acreditate de Ministerul Educației Naționale.

A opta pentru un curs de Scratch pentru copilul tău înseamnă a investi în dezvoltarea abilităților sale cognitive, creative și critice. Scratch nu este doar o platformă de codare, ci și un mediu unde copiii pot experimenta și își pot exprima ideile în moduri inovatoare.”, a declarat Adrian Danciu, trainer curs de programare pentru copii Scratch.

"Spre deosebire de alte cursuri care se focusează doar pe teorie, cursul nostru pune accent pe aplicarea practică a cunoștințelor prin proiecte și exerciții interactive. Învățarea devine astfel nu doar accesibilă, ci și captivantă. Plus, cu ajutorul profesorilor noștri pasionați și experimentați, fiecare student va avea parte de o experiență de învățare personalizată." a declarat Mircea Dumitrescu, trainer curs de programare pentru adolescenți Python

NewTech Academy aduce în România metodologia performantă din cadrul Wawiwa Tech Training, partenerul său global, cu o expertiză internațională în domeniu de peste 20 de ani. Structura programelor a fost dezvoltată de Wawiwa și echipa sa de profesioniști din industria tehnologiei din Israel, în conformitate cu standardele globale, și este utilizată în marile centre de instruire din Israel și din străinătate.

NewTech Academy oferă programe de recalificare pentru posturi foarte solicitate în piața forței de muncă din România, precum Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni) și UI/UX Designer (6 luni), Excel (de la începatori la avansați în doar 8 săptămâni de cursuri cu focus pe studii de caz).

Concepute pentru instruire live, online sau hibrid, programele se desfășoară pe parcursul a 250-400 de ore, iar orarul cursurilor este unul flexibil. Cursanții vor avea acces și la sesiuni de mentorat, de creare a unui portofoliu profesional și de consiliere în găsirea unui loc de muncă.

Mai multe detalii pe https://www.newtech.ro/

viewscnt
Afla mai multe despre
newtech academy
cursuri it