Noi reguli de siguranță pentru copii pe Google și YouTube

Noi reguli de siguranță pentru copii pe Google și YouTube
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Google încearcă să consolideze securitatea minorilor pe internet, cu măsuri privind datele cu caracter personal și conținut potențial inadecvat, a declarat marți gigantul internetului, a cărui platformă YouTube se află în mod regulat în vizorul autorităților responsabile cu protecția copiilor, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pe măsură ce tinerii petrec tot mai mult timp online, părinții, profesorii, experții în confidențialitate și securitate și factorii de decizie politică caută, pe bună dreptate, modalități de a face navigarea copiilor mai sigură”, a spus Mindy Brooks, directorul general al diviziei „Copii și familii” de la Google.

FOTO Noi mesaje înșelătoare care pretind că sunt trimise de către Poșta Română urmăresc golirea conturilor bancare CITEȘTE ȘI FOTO Noi mesaje înșelătoare care pretind că sunt trimise de către Poșta Română urmăresc golirea conturilor bancare

„Suntem în contact regulat cu aceștia pentru a ne adapta în mod constant produsele și instrumentele de control la publicul tânăr”, scrie Hotnews.ro.

Pe YouTube, videoclipurile încărcate de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani vor intra în mod implicit în modul „privat”. Dacă opțiunea nu este dezactivată, videoclipurile pot fi vizualizate numai de utilizatorii aleși de autor.

Acești minori sau părinții lor vor putea acum să solicite eliminarea imaginilor lor din rezultatele căutării pe Google.

Problema eliminării conținutului problematic în general, de la informații false la imagini compromițătoare, la cererea autorităților sau a persoanelor, este un subiect recurent al litigiilor pentru platformă.

Și pentru a-i proteja de conținutul „explicit și inadecvat”, Google va activa un filtru, „Căutare sigură”, pe motorul de căutare pentru toți minorii.

În curând, părinții vor avea la dispoziție „noi protecții pentru a preveni apariția conținutului explicit atunci când un copil folosește Asistentul Google pe dispozitive partajate”.

VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat cât costă o franzelă: Nu mănânc pâine CITEȘTE ȘI VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat cât costă o franzelă: Nu mănânc pâine

Agenții de publicitate nu vor mai avea dreptul să vizeze minorii cu anunțuri bazate pe vârstă, sex sau interese.

În ciuda regulilor stricte împotriva tuturor conținuturilor care sexualizează sau exploatează copiii, rețelele populare pentru tineri, precum Snapchat, TikTok, YouTube sau Instagram, sunt criticate în mod regulat pentru că nu protejează suficient copiii de prădătorii online și potențialele scandaluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube