Noile iPhone-uri ar putea încărca wireless alte dispozitive

Noile iPhone-uri ar putea încărca wireless alte dispozitive
scris 2 apr 2019

Cel puțin unul din modelele de iPhone pe care Apple le va lansa anul acesta ar putea avea încărcare wireless inversă.

Informația este vehiculată de celebrul analist chinez Ming-Chi Kuo, cel care prezice corect în fiecare an funcțiile și modificările pe care Apple urmează să le aducă smartphone-urilor și tabletelor sale.

Prin intermediul încărcării wireless inverse, iPhone-urile ar putea fi folosite pentru a încărca alte dispozitive capabile de alimentare fără fire.

Ar putea fi încărcate astfel alte smartphone-uri, căști wireless și în esență orice dispozitiv compatibil cu cel mai răspândit standard de încărcare fără fire, Qi.

Huawei a lansat o baterie externă de 12.000 mAh care poate încărca rapid smartphone-urile CITEȘTE ȘI Huawei a lansat o baterie externă de 12.000 mAh care poate încărca rapid smartphone-urile

Kuo știe și ce parteneri va avea Apple pentru acestă funcție. Compeq va furniza panourile de baterii, iar STMicro va produce controller-ul pentru încărcare wireless inversă.

Pentru a sprijini noua facilitate, smartphone-urile Apple ar trebui să folosească panouri de baterii mai mari și o baterie cu o capacitate, de asemenea, mai mare. Capacitatea bateriilor noilor iPhone-uri este așteptată să crească cu între 5% și 25%.

Apple nu ar fi primul producător care oferă posibilitatea încărcării wireless a altor dispozitive prin intermediul smartphone-urilor. Huawei are deja două flagship-uri care fac acest lucru, Mate 20 Pro oferind încă de anul trecut funcție de încărcare wireless inversă.

Și Samsung a inclus această opțiune în cadrul seriei Galaxy S10, lansate în această primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii
wireless