Nokia desființează mii de locuri de muncă la nivel global, după preluarea Alcatel-Lucent

Nokia desființează mii de locuri de muncă la nivel global, după preluarea Alcatel-Lucent
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 apr 2016

Compania finlandeză Nokia va desființa mii de locuri de muncă la nivel global, inclusiv aproape 20% din posturile din țara de origine, ca parte a unui plan de reducere a costurilor cu 1 milliard de dolari până în 2018, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul total al concedierilor la nivel global nu a fost anunțat, dar reprezentanții companiei au afirmat că vor renunța la aproximativ 1.300 de locuri de muncă în Finlanda, 1.400 în Germania și 400 în Franța. În prezent, Nokia are peste 100.000 de angajați la nivel global, dintre care circa 6.800 în Finlanda.

Centrul de servicii al Vodafone Romania vrea să recruteze peste 200 de persoane până la finele anului CITEȘTE ȘI Centrul de servicii al Vodafone Romania vrea să recruteze peste 200 de persoane până la finele anului

Restructurările au loc în contextul în care, la începutul anului, Nokia a preluat, în urma unei tranzacții cu acțiuni, controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro. Prin preluarea companiei franceze, Nokia intenționează să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei.

Tranzacția este cea mai mare din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

"Reducerile (de personal – n.red) vor avea loc, în mare parte, acolo unde există sinergii", se arată într-un comunicat al Nokia.

Pe lângă tranzacția de la începutul anului, Nokia a anunțat, în luna decembrie, că a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către BMW, Audi și Mercedes, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro, aceasta fiind ultima etapă a procesului de transformare a companiei finlandeze într-un furnizor de echipamente de telecomunicații.

În 2014, Nokia a vândut divizia de telefonie mobilă către gigantul american Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
concedieri
restructurare
telecomunicatii
locuri de munca