Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România

Noul CEO al Vodafone anunță: va desființa 1.700 de locuri de muncă, inclusiv din România
scris 17 sep 2018

Vodafone va desființa în acest exercițiu financiar 1.700 de locuri de muncă în centrele de servicii din România, Egipt, India, reprezentând aproximativ 8% din forța de muncă aferentă acestei linii de business, reducerile făcând parte dintr-un efort mai larg de a reduce costurile cu 8 miliarde de euro, într-un context în care mai multe funcții de back-office pot fi preluate de "roboți", a anunțat Nick Read, care va prelua de luna viitoare conducerea companiei, într-un interviu pentru Financial Times.

El intenționează să vândă și zeci de mii de stâlpi pe care sunt amplasate antene ale companiei, pentru a mai reduce din datoriile de 31 de miliarde de euro. Compania de telecomunicații are 110.000 turnuri în întreaga Europă, din care circa 55.000 din care sunt controlate direct. Barclays a calculat că turnurile europene ale Vodafone ar putea valora 12 miliarde de euro.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de venituri și numărul de clienți, după Orange.

Nick Read

Nick Read

La finele anului trecut, Vodafone România avea un număr mediu de 3.000 de angajați.

Vodafone România este o divizie a grupului britanic Vodafone, prezent în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări.

FOTO Primul telefon cu cinci camere foto ar putea purta brandul Nokia CITEȘTE ȘI FOTO Primul telefon cu cinci camere foto ar putea purta brandul Nokia

În anul calendaristic 2017, care nu coincide cu anul fiscal al grupului britanic Vodafone (01.04.2017 – 31.03.2018), veniturile cumulate ale subsidiarei din Romania au atins 722,3 milioane de euro, echivalentul a 3,36 miliarde de lei la un curs de 4,65 lei/euro.

În trimestrul încheiat la 30 iunie, Vodafone România a înregistrat venituri din servicii de 178,2 milioane euro, acestea rămânând constante în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare, de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
upc
liberty global
tranzactie