Directorul general al grupului Vodafone, Vittorio Colao, va fi înlocuit în octombrie de directorul financiar Nick Read

Directorul general al grupului Vodafone, Vittorio Colao, va fi înlocuit în octombrie de directorul financiar Nick Read
scris 15 mai 2018

Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, se va retrage din funcție și va fi înlocuit de la 1 octombrie de directorul financiar Nick Read, informație care a dus marți la scăderea cu 3,4% a acțiunilor companiei, relatează MarketWatch.

Colao a fost numit director general al Vodafone în iulie 2008, scrie News.ro.

Directorul financiar adjunct Margherita Della Valle va fi numită director financiar pe 27 iulie, când Read va deveni director general desemnat al Vodafone.

Vodafone, al doilea mare operator wireless la nivel mondial în funcție de numărul de abonați, a înregistrat în anul financiar încheiat pe 31 martie un profit înainte de taxe de 3,88 de miliarde de euro, în creștere față de 2,79 de miliarde de euro în anul fiscal 2017.

Grupul a obținut un profit net de 2,44 de miliarde de euro, comparativ cu o pierdere de 6,3 miliarde de euro în anul fiscal precedent.

WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, de astăzi, cereri de finanțare pentru puncte de acces wireless gratuit în spații publice. LISTA localităților românești eligibile CITEȘTE ȘI WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, de astăzi, cereri de finanțare pentru puncte de acces wireless gratuit în spații publice. LISTA localităților românești eligibile

Profitul ajustat înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare, indicatorul preferat de companie pentru măsurarea proftabilității,  crescut cu 12% în termeni organici, depășind estimarea companiei, a unei creșteri organice de 10%.

Veniturile anuale au scăzut cu 2,2%, la 46,57 de miliarde de euro, depășind o estimare medie a analiștilor de 46,17 miliarde de euro, potrivit datelor FactSet.

În trimestrul al  patrulea, veniturile din servicii, în bază organică, un indicator major al companiei, a avansat cu 1,4%.

Vodafone anticipează o creștere organică a EBITDA ajustat de 1%-5% în anul fiscal 2019.

Board-ul a anunțat dividende finale de 10,23 de cenți pe acțiune, în creștere cu 2% de la 10,03 cenți în anul anterior.

Vodafone a convenit săptămâna trecută să cumpere operațiunile din Germania, Ungaria, România și Cehia ale grupului Liberty Global, tranzacție prin care va fi creat unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
vittorio colao