Noul guvern italian a aprobat utilizarea unor prerogative speciale pentru acordurile referitoare la serviciile 5G

Noul guvern italian a aprobat utilizarea unor prerogative speciale pentru acordurile referitoare la serviciile 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2019

Noul guvern al Italiei a aprobat joi utilizarea unor prerogative speciale în cazul acordurilor pentru serviciile de telecomunicații 5G convenite cu provideri între care se află grupurile chineze Huawei și ZTE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura a fost adoptată conform unei legi aprobate de guvernul precedent în luna iulie, pentru extinderea controlului Romei asupra companiilor de interes național, scrie News.ro.

O sursă guvernamentală a declarat la momentul respectiv că decizia de întărire ”a prerogativelor de aur” reflectă îngrijorarea legată de posibila implicare a producătorilor chinezi de echipamente Huawei și ZTE în dezvoltarea rețelelor 5G.

YouTube va plăti în SUA o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru că a colectat date de la copii CITEȘTE ȘI YouTube va plăti în SUA o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru că a colectat date de la copii

Statele Unite au cerut Italiei și altor aliați europeni să nu folosească echipamentele Huawei și să analizeze cu atenție ZTE, afrmând că aceștia ar putea reprezenta un risc de securitate. Ambele companii au negat cu tărie existența acestor riscuri.

Noul guvern, învestit joi, a anunțat într-un comunicat că a impus ”condiții și cerințe” legate de achizițiile de bunuri și servicii pentru rețelele 5G produse de divizia italiană a Vodafone. Nu au fost oferite alte detalii.

Guvernul a impus condiții, care nu au fost făcute publice, legate de acordurile dintre Wind Tre, divizie a CK Hutchison, și Huawei, fiind pentru prima oară când prerogativele speciale ale guvernului italian legate de rețelele 5G afectează compania chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
italia