NSO Group, compania israeliană care produce programul informatic de spionaj Pegasus, pe lista neagră a SUA

NSO Group, compania israeliană care produce programul informatic de spionaj Pegasus, pe lista neagră a SUA
scris 4 nov 2021

Departamentul american al Comerțului a anunțat că a introdus NSO Group - societatea isrealiană care produce programul informatic de spionaj Pegasus - pe lista societăților interzise deoarece constituie o amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite, relatează AFP.

NSO Group a fost expusă în această vară, în urma unor anchete publicate de către un consorțiu de 17 publicații internaționale, care dezvăluie că Pegasus ar fi permis spionarea multor jurnaliști, politicieni - inclusiv președintele francez Emmanuel Macron - , activiști sau șefi ai unor întreprinderi de către diverse țări, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Premierul israelian Naftali Bennett a discutat luni cu președintele francez Emmanuel Macron despre societatea israeliană NSO și despre originea programului Pegasus, a declarat AFP o sursă diplomatică de la Ierusalim.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

”Cei doi lideri au convenit ca această problemă să continue să fie tratată în mod discret și profesionist, și cu grija unei transparențe între părți”, declara această sursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nso group
pegasus