Numărul atacurilor de tip phishing a crescut. China a devenit cea mai populară sursă de spam

Numărul atacurilor de tip phishing a crescut. China a devenit cea mai populară sursă de spam
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2019

Numărul total de atacuri de tip phishing înregistrat la nivel global a crescut cu 21%, în trimestrul II al anului, față de același interval din 2018, ajungând la aproape 130 de milioane, conform raportului Kaspersky Spam și Phishing, publicat miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe parcursul perioadei analizate, experții Kaspersky au detectat mai multe e-mail-uri, la nivel global, care anunța false rambursări de impozite, scrie Agerpres.

Copiii născuți în străinătate ai unor categorii de militari și diplomați americani nu vor mai primi automat cetățenia CITEȘTE ȘI Copiii născuți în străinătate ai unor categorii de militari și diplomați americani nu vor mai primi automat cetățenia

"Această perioadă este, în multe țări, termenul limită pentru depunerea solicitărilor și a restituirilor diferențelor de sume achitate pentru diferite taxe și impozite. Profitând de acest lucru, infractorii încercau să fure informații valoroase sau, în unele cazuri, să instaleze programe spyware periculoase. Scrisorile de tip spam și phishing conțin, de obicei, link-uri care conduc utilizatorii către o pagină web aparent legitimă, creată de infractori, și care urmărește să fure diverse tipuri de informații personale. Aceste email-uri profită adesea de activitățile sezoniere, deoarece mai puține persoane sunt la curent cu aceste metode, comparativ cu amenințările permanente (...) unele dintre e-mail-urile analizate (...) includeau anexe infectate, sub forma unei false copii a formularului de retur, care era de fapt un downloader periculos, ce urma să descarce mai multe programe periculoase pe dispozitivele utilizatorilor sau un backdoor (malware multifuncțional) care le oferea infractorilor acces de la distanță la dispozitivul infectat (...) Pentru a convinge utilizatorii să lanseze un astfel de fișier, fraudatorii îl făceau de obicei să pară un fisier zip. Care conține informații importante pentru actualizările formularului fiscal", notează specialiștii în concluziile raportului.

Conform documentului, numărul total de atacuri de tip phishing, în T2 din 2018, a crescut cu 21% față de cifra de acum un an, ajungând la 129.933.555.

De asemenea, cantitatea de spam a atins valoarea maximă în luna mai (58%), iar ponderea medie de spam din traficul de e-mail la nivel global a fost de 55%, ceea ce este cu 5% mai mare decât cifra medie din trimestrul II din 2018.

În acest context, China (23,72%) a devenit cea mai populară sursă de spam, depășind SUA (13,89%) și Rusia (4,83%). Țara cea mai vizată de e-mail-urile rău intenționate a fost Germania, cu 10,05%, urmată de Rusia - cu 6,16%, și Vietnam (5,98%).

viewscnt
Afla mai multe despre
phishing
atacuri
kaspersky