Numărul persoanelor cu acces la internet a trecut un nou prag

Numărul persoanelor cu acces la internet a trecut un nou prag
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2022

În luna aprilie, numărul oamenilor care au acces la internet a trecut pragul de 5 miliarde, ceea ce înseamnă că 63% din populația lumii este online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DataReportal, în parteneriat cu We Are Social și Hootsuite, a realizat raportul Digital 2022 April Global Statshot, care oferă mai multe date statistice privind folosirea internetului și a serviciilor online.

Cea mai importantă informație din raport este că numărul celor care folosesc internetul a trecut pentru prima oară de 5 miliarde.

Cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Elon Musk

Raportat populația totală a Pământului, de 7,83 de miliarde de oameni, dintre care 57% locuiesc în orașe, internetul ajunge în prezent la 63% din populație. În ultimul an, numărul celor conectați la internet a crescut cu aproape 200 de milioane.

Din cele peste 5 de miliarde de oameni care au internet, 4,65 de miliarde folosesc rețelele sociale. Asta înseamnă că 58,7% din populația lumii intră pe Facebook, Twitter și celelalte platforme de socializare.

Există 5,32 de miliarde de oameni care au un telefon mobil, adică două treimi din populația globului. Dintre aceștia, aproximativ 80% folosesc un smartphone.

În medie, cei care au acces la internet îl folosesc zilnic 6 ore și 53 de minute. Cel mai mult timp pe internet îl petrec filipinezii și sud-africanii, care sunt online peste 10 ore pe zi.

92,4% dintre cei care folosesc internetul îl accesează (și) de pe telefonul mobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
oameni
internet
social media
telefoane