Numărul utilizatorilor de internet mobil ajunge la 4,4 miliarde. Țările cu cel mai ridicat nivel de acces la internet

Numărul utilizatorilor de internet mobil ajunge la 4,4 miliarde. Țările cu cel mai ridicat nivel de acces la internet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 sep 2018

Până la finele acestui an, la nivel global vor exista 4,4 miliarde de oameni care vor deține cel puțin o conexiune de internet mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Evaluarea aparține ITU (International Telecommuncation Union), agenția Națiunilor Unite care evaluează starea comunicațiilor la nivel mondial.

Conform ITU, numărul utilizatorilor de internet mobil a crescut cu 1,1 miliarde de la ultima măsurătoare ce a avut loc în urmă cu trei ani.

Deși inclusiv numărul conexiunilor fixe la internet continuă să crească, apropiindu-se de 1 miliard de utilizatori, conexiunile mobile sunt mai accesibile și mai ușor de implementat în special pentru zonele izolate.

ANCOM a stabilit tarifele pe care le va impune pentru acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea CITEȘTE ȘI ANCOM a stabilit tarifele pe care le va impune pentru acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea

25 de țări au acum o rată de penetrare de peste 100%, cu utilizatori care dețin în medie cel puțin o conexiune mobilă la internet. Lider din acest punct de vedere este regiunea Macao din China, unde rata de penetrare este de 322% (peste trei conexiuni mobile în medie per locuitor).

Islanda și Kuweit au depășit Coreea de Sud, fiind țările cu cel mai ridicat nivel de acces la internet, indiferent de tipul conexiunii. Rata de penetrare este de 98,2% în Islanda și de 98% în Kuweit.

Reprezentanții ITU spun că rapoartele viitoare vor include și informații legate de inteligența artificială, ca tehnologia cu cel mai mare impact asupra unui număr foarte mare de industrii și asupra vieții în general.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
natiunile unite
inteligenta artificiala