Numărul utilizatorilor din UE afectați de cea mai recentă breșă de securitate a Facebook este redus. Perspectiva unei amenzi substanțiale rămâne

Numărul utilizatorilor din UE afectați de cea mai recentă breșă de securitate a Facebook este redus. Perspectiva unei amenzi substanțiale rămâne
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2018

Din cei 50 de milioane de utilizatori ale căror date au fost accesate în cazul celei mai recente probleme de securitate făcute publice de Facebook, doar 5 milioane sunt din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Irlandeză de Protecție a Datelor a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că doar 10% din utilizatorii afectați de breșa de securitate făcută publică vineri sunt cetățeni ai Uniunii Europene.

Chiar și așa, Facebook este pasibilă de o amendă în valoare de 4% din veniturile globale ale anului anterior, adică aproximativ 1,4 miliarde de euro, dacă se dovedește că gigantul american nu a luat suficiente măsuri pentru prevenirea problemei.

Facebook ar fi putut să primească și o penalitate suplimentară din partea autorităților europene dacă nu ar fi comunicat problema în 72 de euro din momentul în care a aflat despre existența acesteia.

Recomandări ale experților după ultimul incident de securitate la Facebook: cum să-ți securizezi contul și ce să eviți CITEȘTE ȘI Recomandări ale experților după ultimul incident de securitate la Facebook: cum să-ți securizezi contul și ce să eviți

Anunțul Facebook a venit vineri seara, după ce compania americană ar fi descoperit breșa marți noaptea. Asta înseamnă că anunțul a avut loc în mai puțin de 72 de ore, iar Facebook scapă de o penalizare de 2% din veniturile globale.

Breșa de securitate anunțată de Facebook vineri se bazează de trei bug-uri din trei secțiuni diferite ale rețelei sociale: profilul personal, funcțiile de intimitate și cele de upload pentru video.

Pe baza acestor vulnerabilități hackeri au putut prelua controlul asupra conturilor și posta în numele utilizatorilor vizați. Facebook, Instagram, Oculus și alte site-uri care folosesc de sistemul de logare oferit de Facebook sunt afectate.

Marele semne de întrebare după cea mai recentă breșă a Facebook sunt: Ce date au fost accesate și cum pot fi acestea folosite de hackeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate