O activistă din Arabia Saudită susține că rețelele sociale ajută regimurile represive

O activistă din Arabia Saudită susține că rețelele sociale ajută regimurile represive
scris 28 oct 2018

Una dintre cele mai cunoscute activiste din Arabia Saudită, Manal al-Sharif a renunțat la Twitter și Facebook, declarând că rețelele sociale au devenit instrumente pentru guvernele represive pentru a hărțui și reduce la tăcere activiștii, scrie The Guardian.

Al-Sharif, una dintre persoanele cele mai importante în lupta femeilor saudite pentru dreptul de a conduce, și-a șters contul de Twitter în direct pe scenă la conferința de inovație globală SingularityU Nordic, săptămâna trecută, potrivit News.ro.

„Twitter este o unealtă puternică și este folosită împotriva noastră”, a declarat ea înainte să își închidă contul, unde avea aproape 300.000 de urmăritori. Într-un videoclip postat următoarea zi pe Youtube, ea a declarat că Twitter i-a salvat viața, dar acum a devenit un loc de joacă pentru „trolli, mișcări pro-guvern și boți”, majoritatea fiind plătiți de guverne represivă.

„Dacă aceleași unelte care ne-au unit în eliberare, sunt folosite pentru represiuni și pentru a submina și folosite pentru răspândi știri false și ură, eu plec de pe aceste platforme”, a declarat ea, adăugând că își va continua activitatea și cerând crearea unor rețele sociale etice.

Apple și Samsung, amendate deoarece au încetinit funcționarea telefoanelor mobile CITEȘTE ȘI Apple și Samsung, amendate deoarece au încetinit funcționarea telefoanelor mobile

Sharif, care a părăsit Arabia Saudită acum câțiva ani și rămâne o voce importantă în lupta pentru drepturile omului și feminism, a declarat că ea și-a șters și contul de Facebook. Protestul ei vine într-o perioadă în care există îngrijorări privind dezinformările răspândite pe rețelele sociale.

Guvernul saudit este printre regimurile care au investit sume imense și energie pentru a crea o prezență pro-guvern pe Twitter.

„Twitter devine acum o capcană și este folosit într-un mod foarte eficient de aceste guverne, dictaturi și tirani pentru a ne reduce la tăcere și nu doar atât, pentru a-și răspândi propaganda, propriul discurs al urii, dezinformări. Voi continua să vorbesc pentru că tiranii și dictatorii sunt cei cărora ar trebui să le fie frică, nu nouă”, a afirmat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
retele
sociale
acitvistat
regim
represiv
cont
arabia saudita