O companie finlandeză de software și servicii IT, cu trei miliarde euro cifră de afaceri, intenționează să deschidă o filială în România

O companie finlandeză de software și servicii IT, cu trei miliarde euro cifră de afaceri, intenționează să deschidă o filială în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Primarul Mihai Chirica susține că reprezentanții Tietoevry, companie finlandeză de software și servicii IT cu o cifră de afaceri de trei miliarde de euro, i-au transmis, în cadrul unei întâlniri, că doresc să deschidă o subsidiară în România, printre orașele luate în calcul fiind și Iașiul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Primăriei Iași, reprezentanții firmei finlandeze au afirmat că Tietoevry intenționează să deschidă o subsidiară în România, Iașul fiind unul dintre orașele care prezintă un real interes pentru compania din Finlanda, scrie News.ro.

Meta anunță noi instrumente de monetizare pentru creatorii de conținut CITEȘTE ȘI Meta anunță noi instrumente de monetizare pentru creatorii de conținut

Șeful municipalității ieșene a afirmat că a prezentat atuurile Iașiului pentru potențialii investitori, fiind invocate calitatea forței de muncă, nivelul vieții social-culturale și a serviciilor de sănătate.

”Orice actor economic care dorește să aleagă orașul nostru ca destinație a unei investiții generatoare de locuri de muncă este binevenit și va găsi în primăria municipiului Iași un partener onest", a declarat primarul Mihai Chirica.

În perioada imediat următoare, Tietoevry va aduna informații referitoare la oferta de birouri de categoria A, precum și la resursa umană de specialitate din oraș.

Tietoevry numără peste 24.000 de angajați IT în întreaga lume, oferind servicii de design, cloud, date și inginerie software. Compania deservește clienți din peste 90 de țări, iar cifra de afaceri anuală a Tietoevry este de aproximativ trei miliarde euro.

Acțiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki și Stockholm, precum și la Oslo Børs. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tietoevry
iasi
it